Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottakrémes réteskosárka

Ricottakrémes réteskosárka
Ricottakrémes réteskosárka
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két sütemény  "gyermekeként" született meg ez a finomság, melyet egy igen kedves ismerősöm születésnapjára készítettem!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én  "Ildi-féle" speckó cukrot használok hozzá. Cukor, barna cukor, citromos-, narancsos cukor, kardamom, Bourbon vaníliás cukor, őrőlt szegfűszeg, őrölt fahéj. Ezeket jól egybeérleljük. Én már több, mint fél éve érlelem! Már nagyon finom!
Ezt a ricottás krémet más sütihez is szoktam használni, és ez a cukor nagyon feldobja! Remélem, Nektek is sikeretek lesz vele!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Olvasszuk meg a vajat vagy margarint.
  2. A réteslapot csomagoljuk ki és vágjuk fel akkora négyzetekre, hogy a muffinsütő mélyedéséből kilógjon, miután beleigazítottuk. A négyzeteket kenjük meg az olvasztott vajjal és egy mélyedésbe 3-4 lapot tegyünk kicsit elforgatva egymástól.
  3. Előmelegített sütőben süssük készre, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a ricottát keverjük ki a cukorral, a sóval, majd adjuk hozzá a keményre vert  tejszínt (Hulalát) és a zselatin fixet.
  5. Ha a kosárkák kihűltek, töltsük bele a krémet és tegyünk a tetejére tetszőleges gyümölcsöt.
  6. Porcukorral szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 821
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricottakrémes réteske, mini rétes ricotta krémmel, tejszínes-ricottás réteskosárka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-08 18:50

Kedves Ildikó!
Nagyon klassz. A cukor ötlet is:-)
Ugye sárgabarack van a tetején?
Próba lesz, bár még nincs ilyen cukor-csodám, de el fogom készíteni, ahogy látom érdemes:-)
Köszi.
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

542
réteslap 1 csomag
vaj 10 dkg
ricotta 25 dkg
növényi habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
cukor 1 ek
1 csipet