r
Nosalty Logó

Méteres kalács Coook konyhájából

Coook
Méteres kalács Coook konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

577
Kalória
10.2g
Fehérje
79g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
35.8g
Víz
210.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
48.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 4616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, a megolvasztott vajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
  2. Felverjük a tojásfehérjéket is, majd kb az egyharmadát a tésztához adjuk és elkeverjük, a többit pedig óvatosan hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
  3. Kivajazzuk a formákat. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beleforgatjuk a kakaóport. Kb 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. Közben elkészítjük a pudingot. Ehhez a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót alaposan elkeverjük egy közepes méretű fazékban, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej negyedét.
  2. Beleöntjük a maradék tejet, és gyöngyözésig melegítjük. Hozzácsorgatunk egy keveset a tojássárgákhoz, miközben folyamatosan keverjük, majd a tojássárgás, tejes keveréket visszaöntjük a fazékba, és közepes lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Ne forraljuk!
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és vaníliát. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz

  1. A kész piskótákat gerincekre szeleteljük, majd a kihűlt pudinggal váltakozó színben összetapasztjuk.
  2. Megolvasztjuk a vajjal a csokoládét, és leöntjük vele a tapasztott kalácsot. Elsimítjuk, hagyjuk dermedni, majd ferdén felszeleteljük, hogy csíkos szeleteket kapjunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Életem első méteres kalácsa. Mérnem kellett volna, de azt hiszem, pont fele annyi idő alatt fogyott el, mint ahogy elkészült.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek