r
Nosalty Logó

Méteres kalács Coook konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Méteres kalács Coook konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 273 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 4616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, a megolvasztott vajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
  2. Felverjük a tojásfehérjéket is, majd kb az egyharmadát a tésztához adjuk és elkeverjük, a többit pedig óvatosan hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
  3. Kivajazzuk a formákat. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beleforgatjuk a kakaóport. Kb 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. Közben elkészítjük a pudingot. Ehhez a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót alaposan elkeverjük egy közepes méretű fazékban, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej negyedét.
  2. Beleöntjük a maradék tejet, és gyöngyözésig melegítjük. Hozzácsorgatunk egy keveset a tojássárgákhoz, miközben folyamatosan keverjük, majd a tojássárgás, tejes keveréket visszaöntjük a fazékba, és közepes lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Ne forraljuk!
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és vaníliát. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz

  1. A kész piskótákat gerincekre szeleteljük, majd a kihűlt pudinggal váltakozó színben összetapasztjuk.
  2. Megolvasztjuk a vajjal a csokoládét, és leöntjük vele a tapasztott kalácsot. Elsimítjuk, hagyjuk dermedni, majd ferdén felszeleteljük, hogy csíkos szeleteket kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18743
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Életem első méteres kalácsa. Mérnem kellett volna, de azt hiszem, pont fele annyi idő alatt fogyott el, mint ahogy elkészült.

Hozzászólások

Béba_43

Szia! Puncs puginból szoktam (+20 dkg vaj habosra keverve) krémet készíteni, tripla adagból! S olyan vastag a krém benne, mint maga a tészta! S szebb, jobban mutat, f?leg, ha pár csepp rumaromát, és málna színezéseket is teszel bele! El?ször én is csak puginporból készítettem, s utána tettem bele, hogymég szebb legyen a színezézek! GYEREKEK 14-EN VOLTAK 5 PERC ALATT FELFALTÁK!!!!!!!!!!!Próbáld ki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek