Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres kalács Coook konyhájából

Méteres kalács Coook konyhájából
Méteres kalács Coook konyhájából
38 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első méteres kalácsa. Mérnem kellett volna, de azt hiszem, pont fele annyi idő alatt fogyott el, mint ahogy elkészült.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tésztához kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, a megolvasztott vajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
  2. Felverjük a tojásfehérjéket is, majd kb az egyharmadát a tésztához adjuk és elkeverjük, a többit pedig óvatosan hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
  3. Kivajazzuk a formákat. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beleforgatjuk a kakaóport. Kb 15 perc alatt készre sütjük.

A krém

  1. Közben elkészítjük a pudingot. Ehhez a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót alaposan elkeverjük egy közepes méretű fazékban, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej negyedét.
  2. Beleöntjük a maradék tejet, és gyöngyözésig melegítjük. Hozzácsorgatunk egy keveset a tojássárgákhoz, miközben folyamatosan keverjük, majd a tojássárgás, tejes keveréket visszaöntjük a fazékba, és közepes lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Ne forraljuk!
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és vaníliát. Hagyjuk kihűlni.

A máz

  1. A kész piskótákat gerincekre szeleteljük, majd a kihűlt pudinggal váltakozó színben összetapasztjuk.
  2. Megolvasztjuk a vajjal a csokoládét, és leöntjük vele a tapasztott kalácsot. Elsimítjuk, hagyjuk dermedni, majd ferdén felszeleteljük, hogy csíkos szeleteket kapjunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 512
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos méteres, méteres sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Sat, 2015-01-24 20:23

Szia! Puncs puginból szoktam (+20 dkg vaj habosra keverve) krémet készíteni, tripla adagból! S olyan vastag a krém benne, mint maga a tészta! S szebb, jobban mutat, főleg, ha pár csepp rumaromát, és málna színezéseket is teszel bele! Először én is csak puginporból készítettem, s utána tettem bele, hogymég szebb legyen a színezézek! GYEREKEK 14-EN VOLTAK 5 PERC ALATT FELFALTÁK!!!!!!!!!!!Próbáld ki!

577
finomliszt 26 dkg
porcukor 26 dkg
tojás 4 db
vaj 5 dkg
víz 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 teáskanál
tej 5 dl
cukor 6 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojássárgája 3 db
vaj 3 ek
kukoricakeményítő 2 evőkanál
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg