r
Nosalty Logó

Réteges tepertős pogácsa csorbaviki konyhájából

NS
Réteges tepertős pogácsa csorbaviki konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
13.8g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
15.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4004 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 502 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6361.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    4886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4004 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. A tepertőkrém kivételével a hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát pihentetés nélkül kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a tepertőkrémmel. Ezután a piskótatekercshez hasonlóan feltekerjük. A tekercset 3 részre osztjuk, az alsó felét a felső kétharmadáig felhajtjuk, majd erre ráhajtjuk a felső harmadot. (Megcsinálni egyszerűbb, mint leírni. :))
  3. Meleg helyen, letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk a pihentetett tésztát, újból feltekerjük, és hajtogatjuk. Ezután ismét 30 perc pihentetés következik.
  5. Újból megismételjük a nyújtás-tekerés-hajtogatás fázist, majd újabb 30 percig pihentetjük.
  6. A tésztát ismét kinyújtjuk, ám most kb. 2 ujjnyira. A tetejét bevagdossuk, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ügyeljünk rá, hogy minél kevesebb selejt keletkezzen, mert ha a maradékot összegyúrjuk, a tészta elveszti leveles jellegét, és nem lesz olyan finom, könnyed.
  7. A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a pogácsa receptet egy blogon olvastam, kicsit módosítottam rajta, és így egy nagyon finom, könnyű, leveles tepertős pogácsa született belőle. Kicsit sokáig tart az elkészítése a kelesztés miatt, de az íze mindenért kárpótol. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...