Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges gesztenyegolyók

Részeges gesztenyegolyók
Részeges gesztenyegolyók
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Papp Emese cukrász receptje alapján készültek, annyi módosítással, hogy fele mennyiségű aszalt gyümölcs került a golyók közepébe és nem fehér csoki-, hanem mandulaforgácsba hempergettem őket.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot 1,5 dl vízben pár percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, lefóliázzuk és 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Leszűrjük a megpuhult barackszemeket, ráöntjük a rumot, ismét fóliával letakarjuk és újabb 1 órán át hagyjuk állni, majd lecsöpögtetjük és durvára vágjuk.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük ás a tejszínnel lazítjuk. Simára keverjük.
  4. Bevizezett kézzel diónyi masszát veszünk a kezünkbe, a közepébe sárgabarackkockákat nyomunk, majd golyót formálunk belőle.
  5. Minden gesztenyegolyót mandulapehelybe forgatunk. (Kb. 10 golyó lesz a fenti mennyiségből.)
  6. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 61 407
elküldve: 5
receptkönyvben: 649
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, karácsonyi édességek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt sárgabarackkal töltött gesztenyegolyók

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mammy
Mammy Wed, 2010-12-22 17:44

Karácsonyra trüffel-bonbon tálat készítek a barátaimnak. Szerintetek ez kibír 2-3 napot hűtő nélkül? Mert tennék rá ilyet is - de félek, hogy megromlik...

Tiara64
Tiara64 Sat, 2010-12-04 14:15

Nagyon jól hangzik ez a recept! Szerintem a szilveszteri bulira ez lesz az egyik nyerő sütim! Köszönöm szépen Petra

Tiara64
Tiara64 Sat, 2010-12-04 14:15

Nagyon jól hangzik ez a recept! Szerintem a szilveszteri bulira ez lesz az egyik nyerő sütim! Köszönöm szépen Petra

296
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 20 ml
rum 50 ml
aszalt sárgabarack 60 g
mandulapehely 3 ek