r
Nosalty Logó

Részeges gesztenyegolyók

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Részeges gesztenyegolyók
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot 1,5 dl vízben pár percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, lefóliázzuk és 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Leszűrjük a megpuhult barackszemeket, ráöntjük a rumot, ismét fóliával letakarjuk és újabb 1 órán át hagyjuk állni, majd lecsöpögtetjük és durvára vágjuk.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük ás a tejszínnel lazítjuk. Simára keverjük.
  4. Bevizezett kézzel diónyi masszát veszünk a kezünkbe, a közepébe sárgabarackkockákat nyomunk, majd golyót formálunk belőle.
  5. Minden gesztenyegolyót mandulapehelybe forgatunk. (Kb. 10 golyó lesz a fenti mennyiségből.)
  6. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 63985
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Papp Emese cukrász receptje alapján készültek, annyi módosítással, hogy fele mennyiségű aszalt gyümölcs került a golyók közepébe és nem fehér csoki-, hanem mandulaforgácsba hempergettem őket.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik ez a recept! Szerintem a szilveszteri bulira ez lesz az egyik nyer? sütim! Köszönöm szépen Petra

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik ez a recept! Szerintem a szilveszteri bulira ez lesz az egyik nyer? sütim! Köszönöm szépen Petra

Mammy

Karácsonyra trüffel-bonbon tálat készítek a barátaimnak. Szerintetek ez kibír 2-3 napot h?t? nélkül? Mert tennék rá ilyet is - de félek, hogy megromlik...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?