Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás habcsóktorta

Rebarbarás habcsóktorta
Rebarbarás habcsóktorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hozzávalók tekintetében hajlamos vagyok az impulzusvásárlásokra. Tegnap láttam a boltban friss rebarbarát. Fogalmam se volt, mit csinálok belőle, de eldöntöttem, hogy ma ezt akarok enni. Végül este némi böngészés után német oldalakon rábukkantam arra, amit kerestem tudat alatt, és hát szuper lett: Rebarbarás habcsóktorta

hozzávalók / 12 adag

omlós tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbara végeit levágjuk és meghámozzuk. Apró darabokra vágva egy tálba helyezzük 75 g cukorral összekeverve. (Kicsit levet fog ereszteni.)
  2. Készítünk egy omlós tésztát. Ehhez kivajazunk, kilisztezünk egy csatos tortaformát. A lisztet, margarint, a tojások sárgáját, 75 g cukrot, egy csipet sót és a sütőport eldolgozzuk egyenletes tésztává, és a tortaformába kézzel belesimítjuk úgy, hogy az oldalára felhúzzuk kb. 1,5-2 cm magasan a tésztát. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tejből, a rebarbara levéből, a pudingporból és 1 ek. cukorból sűrű pudingot főzünk. (A tej és a lé ne legyen több mint kb 3 dl összesen). Ezt keverjük el a rebarbarával, ha kész, és a hűtőből kivett tésztán oszlassuk el egyenletesen. Mehet is be a sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel 20 percig 180 fokon sütjük.
  4. Közben a tojások fehérjéből, csipet sóval folyamatosan adagolva hozzá a porcukrot kemény habot verünk. Vigyázzunk, hogy se a tál, se a keverő ne legyen zsíros, mert nem lesz kemény a hab! (A tojások szétválasztásánál is figyeljünk, hogy sárgája se kerüljön bele.)
  5. A kivett, még forró sütire rálapátoljuk a habot, és egy evőkanál fonákját belenyomkodva egyenletes hullámokat hozunk létre. Mehet vissza a sütőbe kb. 25 percre 155-160 fokon. Figyelni kell, hogy a hab ne gyorsan barnuljon, ha nagyon hamar pirul, érdemes felsőről átváltani csak alsó sütésre. Ha kész, résnyire nyissuk ki a sütőt, és nyugodtan hagyjuk benne a sütivel együtt lehűlni. Az eredmény egy csodálatos édeskés, fanyar torta, mely tökéletes kísérője a délutáni kávézásnak.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
18 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás torta, pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
finomliszt 200 g
cukor 75 g
sütőpor 2 kk
tojássárgája 3 db
margarin 100 g
1 csipet
rebarbara 4 közepes szár
cukor 75 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 1 púpozott ek
tojásfehérje 3 db
1 csipet
porcukor 100 g