Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás eperszörp és lekvár

Rebarbarás eperszörp és lekvár
Rebarbarás eperszörp és lekvár
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rebarbara az egyik mániám. Így amikor csináltam a rebarbaraszörpöt, már megfogalmazódott a fejemben a gondolat a rebarbarás eperszörpről. Így elkészítettem, és mondhatom, hogy a szörp nagyon-nagyon finom!!!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg eper (tisztított súly)
  • 30 dkg rebarbara (tisztított súly)
  • 60 dkg kristálycukor + 20 dkg
  • 20 g citromsav + 10 g
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. A rebarbarát 2-3 centis darabokra vágjuk, az epret összetörjük.
  2. Beletesszük egy rozsdamentes lábosba, és belekeverünk 15 dkg kristálycukrot. 2-3 órát pihentetjük, majd feltesszük kevergetve főzni.
  3. Ha felforrt, akkor még 5 percet főzzük, majd szűrön átpasszírozzuk. Ami a szűrőn marad, abból lesz a lekvár. A léhez hozzáadunk 40 dkg cukrot, és kevergetve felforraljuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd beletesszük a citromsavat. Még 1 percig főzzük, majd mikróban sterilizált, alaposan kimosott üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk a gondosan lezárt üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük 2-3 napra.
  4. A lekvárhoz való gyümölcshúst beletesszük a rozsdamentes lábosba, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, felforraljuk. 5 percig főzzük kevergetve, majd a 10 g citromsavat hozzáadjuk. Még 1 percig kevergetve főzzük, majd steril üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztba rakjuk a szörpök mellé.
  5. A lekvár reggelire kenyérre kenve vagy süteményekbe nagyon finom, a szörpből pedig nagyon finom üdítőt kapunk buborékos vagy mentes vízzel hígítva.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 340
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarás eperszörp, házi rebarbarás eperszörp, rebarbarás eperlekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!