r
Nosalty Logó

Rebarbarapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rebarbarapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd kézzel belegyúrjuk a tojást és a sót is. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A rebarbaraszárakat meghámozzuk, fás végüket lemetsszük, fél centis karikákra szeleteljük őket.
  3. Tálba rakva megszórjuk a zöldséget 2 evőkanálnyi kristálycukorral, s félretesszük.
  4. Mikor a tészta kicsit megdermedt a hűtőben (ne számítsunk semmi keményre, kicsit ragadós marad!) kivesszük, a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. (Én 20 cm-es, kapcsos formát használtam.)
  5. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, s beleöntjük a rebarbarahalmot.
  6. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt összekeverjük.
  7. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel vegyítjük, majd állandó keverés mellett összemixeljük a száraz és nedves hozzávalókat. Végül reszelt ciromhéjjal ízesítjük.
  8. Az egyveleget ráöntjük a rebarbarára, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a pitét. (Hogy ez mennyi ideig tart, jó kérdés: az eredeti recept 30 percet jósolt, nekem háromnegyed óra után tetszett a színe-illata-halmazállapota. A pereme már pirult, s a krém is megszilárdulni látszott. Minden sütőfüggő.)
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 40194
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 04.

Ajánló

Az eredeti recept vaníliamártással ajánlja a pitét, a következőképpen: 2 dl tejet simára keverünk 8 dkg cukorral, 1 tojással és 3 tojássárgájával. 1 vaníliarudat félbevágunk, beletesszük, és gőz fölött krémsűrűségűre főzzük. A rudat kidobjuk, a mártást lehűtjük, s a meleg pitével tálaljuk. Nekünk mindenesetre mindenféle mártás nélkül is tökéletes volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

A rebarbara egyike a nem túl régen megismert kedvenceimnek. Néhány éve szerettem meg, kompót, lekvár és süti formájában, de sosem készítettem belőle semmit, a piacon valahogy nem találtunk, így csak a kertes ismerősöknél hódolhattam szenvedélyemnek... Ma az oxfordi Waitrose-ban sétálgatva leárazott rebarbarára bukkantam - s ugyan nem most van a szezonja, nem tudtam ellenállni. A pite forrása magyar, bár nem a hazai ízeket idézi, a tészta inkább quiché-re emlékeztet. Az 5 éves Jann-nal együtt alkottuk meg, második fogásként Kiki zöldborsólevese után, s a családi körben mindkettő hatalmas sikert aratott! Hidegen és melegen is fincsi.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek