Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott krémkockák

Rántott krémkockák
Rántott krémkockák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszédunkba költözött egy olasz-magyar házaspár, ők kínáltak meg ezzel a finomsággal, szerelem első kóstolásra :) meg is szereztem a receptet tőlük. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A bundához

A sütéshez

ajánlat

Lehet, hogy ijesztően hangzik az elkészítése, de nem igazán nehéz, a krém nekem kezelhető volt, közepesen kemény, de finoman kezelve sikerült bepanírozni. Aki szereti a mogyorót, diót, mandulát megpirítva, aprítva, mennyeivé varázsolja ezt az isteni sütit, érdemes beletenni 10 dkg-ot valamelyikből. Akkor dobjuk bele, amikor a krém éppen besűrűsödött.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, beleszórjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet, jól kikeverjük.
  2. Felöntjük langyos tejjel, csomómentesre elkeverjük és elkezdjük főzni, addig kevergetjük a lángon, amíg jól besűrűsödik.
  3. Beolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tálcára simítjuk, így hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor kihűlt, felkockázzuk .
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, ebben forgatjuk meg a krémkockákat, majd a prézliben is megforgatjuk.
  6. Azután forró olajban megsütjük. Addig kell sütni, míg szép színt kap a prézli.
  7. Papírra szedjük, hogy elszívja a felesleges olajat .
  8. Tálaláshoz megszórhatjuk porcukorral.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 290
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Villemo

Mióta szakács: 2011.03.06.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olajban sütött krémkockák, sült krémkockák, olasz krémkockák

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lina912
lina912 Mon, 2012-03-12 19:21

Nagyon finom ez az édesség,kipróbáltam bár nekem nem maradt meg ilyen szép kockákba.De az íze elnyomta a kinézetét:D:D

Villemo
Villemo / Villemo Fri, 2012-03-16 14:17

Szia lina912 Örülök hogy ízlett :) , megvártad míg teljesen kihűlt? Mondjuk elég finoman kell bánni vele de megéri :) próbáld majd ki mogyoró vagy dió darabokkal is . Én csináltam pörkölt mogyoróval huh, isteni volt :) Esetleg tegyél bele 2-3 dkg-al több lisztet akkor masszívabb lesz.

lina912
lina912 Mon, 2012-03-19 10:22

Szia!Megvártam,hogy kihűljön de nem akart igazán összeállni.Legközelebb a tanácsodra rakok bele egy kicsivel több lisztet,biztosan megfogom még csinálni párszor:)A mogyorót annyira nem szeretem de mandulával lehet hogy megpróbálkozok!:)

bakfitty
bakfitty Mon, 2012-01-30 18:42

Anyukám sűrűre főzött tejbegrízzel tette ugyanezt, rendesen bepanírozva sütötte ki. Kakakós vagy fahéjas cukorral megszórva nagyon szerettük!

1356
finomliszt 20 dkg
cukor 17 dkg
tej 1 l
tojássárgája 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 5 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 3 dl