Rántott karaj tepsiben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
Összesen
1216
Kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
Összesen
4861
Kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
48.1g sertés rövidkaraj80 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
12g zsemlemorzsa47 kcal
-
9.6g főzőtejszín13 kcal
-
12g trappista sajt42 kcal
-
0.7g disznózsír7 kcal
Összesen
234
Kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2910.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1041 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 281.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1216
Kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 351.4 g
Zsír
-
Összesen 220.8 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11643.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 483 mg
-
Kálcium 2478 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 4166 mg
-
Nátrium 3967 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1126.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 1140 mg
-
Retinol - A vitamin: 1225 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
4861
Kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
234
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl főzőtejszín
-
25 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
- Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
- Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
- Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
- Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 609
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 51145
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.
Ajánló
Mi vajas-tejfölös burgonyapürével tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Finom, puha lesz a hús, a 3 éves kislányom is ebben a formában szereti a rántott húst, mert nem kemény. Minimális zsiradékkal megússzuk a sütést. Spóroljunk! :-)
Hozzászólások (23)
Kedves Beja! Roppant módon tetszik a recepted, egy kérdésem lenne, a tepsit letakarod fóliával, vagy anélkül sütöd meg a húst? üdv. hami
Szia hami! Örülök,hogy tetszik a recept,remélem meg is kóstolod!:-) Nem takarom le a húst.Közepes lángon sül. Üdv:beja
Hátha szerencsém lesz és id?ben kapok választ. A tetejére nem kell semmi zsiradékot tenni csak a sajtot? Köszönöm!
Kismackó! Bocsi,de az el?bb úgy írtam,hogy nem mentem rá,hogy "válasz".Csak akkor értesítenek téged,ha a válaszra klikkelek?
Igen, csak akkor. Köszi a választ. Nagyon finom lett! Máskor is fogok ilyen husit készíteni. :)
Szia kismackó! Nagyon örülök,hogy ízlett!:-)
Szia kismackó! Nem kell semmi más rá,csak szó szerint,amit leírtam:-)
Sziasztok! Én mindent a recept szerint csináltam és nem sikerült. Szerintem sokkal egyszer?bb, ha szilikonos süt?papírt terítünk a tepsire, kiolajozzuk, ráhelyezzük a husikat, olajspray-vel megolajozzuk a husik tetejét és így sütjük. Persze egy id? után meg kell fordítani, hogy egyenletesen süljenek.
Sziasztok! biztosan nagyon finom, de hagyományosan is lehet puha, omlós a hús. Mindössze annyi a nyitja, hogy a tojásba teszel egy korty tejet. A már bepanírozott hússzeleteket amikor beleteszed az olajba soha, semmiféleképpen nem szúrod át villával vagyis nem sérted föl rajta a panír réteget. Közepes lángon sütöd. A panír nem tapad rá a húsra és isteni finom, ízes és puha.
sziasztok, a legjobban az tetszik benne, hogy nem lesz olajszag az egész konyhában. kérdésem, hogy más hússal is m?ködik-e? (csirkemellre, pulykamellre gondolok els? sorban)
Szia szépróza! Persze,tuti,hogy minden féle húsból finom! A tejszín mindegyikhez illik.
nagyon köszi, beja! ki lesz próbálva - hogy így szép magyarosan fogalmazzak ;-)
:-))) Remélem meg lesz írva a vélemény is,ha elkészül:-))))))
Kedves Beja! Ma csináltam meg a receptedet és nagyon ízlett mindenkinek a családunkban. Szuper , hogy nem kell a t?zhely mellett állni és a végeredmény még finomabb is. Köszi a receptet! Üdv: Viki
Szia Viki. Nagyon örülök,hogy ízlett:-))) Én is ezt csináltam a hétvégén többek közt:-)
Szia Bea! Vasárnap degeszre ettük magunkat, fenséges volt. Tejszínem nem volt, tejföllel kentem be a tetejét. Sajt pedig füstölt volt, hát maga lett a csoda! Köszönöm!
Nagyon örülök,hogy finom lett!
Ez a nekem valooooo! Nem kell pepecselni a panirral, nincs budos olaj szag es megis rantott hus! Hat erre kivancsi vagyok! Ma ezzel varom haza a parom! Koszi!!! :-)
:-)
Szia! Miért nem kell "pepecselni" a panírral?? Szerintem ugyanúgy készül, mint bármely rántott husi, csak a sütése más. Bár valóban nagyon finom a hami...
Szuper recept! Mindenkinek nagyon ízlett, köszönjük szépen :-)
Szia. Nagyon örülök neki!:-)Egészségetekre.
Szia Beja, Frissen jó csak vagy másnapra is finom marad?
Szia oroszka! Másnapra is nagyon finom és puha marad!:-))) Jó étvágyat hozzá!
Köszönöm a választ! Vasárnap nem lesz id?m, ezért szombaton készítem a vasárnapi ebédhez. Majd beszámolok az eredményr?l.... :)
Kezd? szakács húgom készítette el, sikerrel - tökéletes ebéd lett. :)
Nagyon örülök neki!:-)
Kedves Beja! Jól hangzik, biztos finom. Kaptam nagyon szép, házi karajt, így holnap ez lesz az ebéd. Egyébként megtaláltam ezt a receptet az alábbi oldalon is: http://www.tutireceptek.hu/rantott-karaj-tepsiben Üdv, Anita