Nosalty Logó

Rántott karaj tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott karaj tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1216 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4861 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1216 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11643.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    4166 mg
  • Nátrium
    3967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4861 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
  2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
  3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
  4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
  5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 50223
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

Mi vajas-tejfölös burgonyapürével tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, puha lesz a hús, a 3 éves kislányom is ebben a formában szereti a rántott húst, mert nem kemény. Minimális zsiradékkal megússzuk a sütést. Spóroljunk! :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Beja! Roppant módon tetszik a recepted, egy kérdésem lenne, a tepsit letakarod fóliával, vagy anélkül sütöd meg a húst? üdv. hami

Törölt felhasználó

Szia hami! Örülök,hogy tetszik a recept,remélem meg is kóstolod!:-) Nem takarom le a húst.Közepes lángon sül. Üdv:beja

Törölt felhasználó

Hátha szerencsém lesz és id?ben kapok választ. A tetejére nem kell semmi zsiradékot tenni csak a sajtot? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kismackó! Bocsi,de az el?bb úgy írtam,hogy nem mentem rá,hogy "válasz".Csak akkor értesítenek téged,ha a válaszra klikkelek?

Törölt felhasználó

Igen, csak akkor. Köszi a választ. Nagyon finom lett! Máskor is fogok ilyen husit készíteni. :)

Törölt felhasználó

Szia kismackó! Nagyon örülök,hogy ízlett!:-)

Törölt felhasználó

Szia kismackó! Nem kell semmi más rá,csak szó szerint,amit leírtam:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én mindent a recept szerint csináltam és nem sikerült. Szerintem sokkal egyszer?bb, ha szilikonos süt?papírt terítünk a tepsire, kiolajozzuk, ráhelyezzük a husikat, olajspray-vel megolajozzuk a husik tetejét és így sütjük. Persze egy id? után meg kell fordítani, hogy egyenletesen süljenek.

Törölt felhasználó

Sziasztok! biztosan nagyon finom, de hagyományosan is lehet puha, omlós a hús. Mindössze annyi a nyitja, hogy a tojásba teszel egy korty tejet. A már bepanírozott hússzeleteket amikor beleteszed az olajba soha, semmiféleképpen nem szúrod át villával vagyis nem sérted föl rajta a panír réteget. Közepes lángon sütöd. A panír nem tapad rá a húsra és isteni finom, ízes és puha.

szépróza

sziasztok, a legjobban az tetszik benne, hogy nem lesz olajszag az egész konyhában. kérdésem, hogy más hússal is m?ködik-e? (csirkemellre, pulykamellre gondolok els? sorban)

Törölt felhasználó

Szia szépróza! Persze,tuti,hogy minden féle húsból finom! A tejszín mindegyikhez illik.

szépróza

nagyon köszi, beja! ki lesz próbálva - hogy így szép magyarosan fogalmazzak ;-)

Törölt felhasználó

:-))) Remélem meg lesz írva a vélemény is,ha elkészül:-))))))

hopkaneviki

Kedves Beja! Ma csináltam meg a receptedet és nagyon ízlett mindenkinek a családunkban. Szuper , hogy nem kell a t?zhely mellett állni és a végeredmény még finomabb is. Köszi a receptet! Üdv: Viki

Törölt felhasználó

Szia Viki. Nagyon örülök,hogy ízlett:-))) Én is ezt csináltam a hétvégén többek közt:-)

Törölt felhasználó

Szia Bea! Vasárnap degeszre ettük magunkat, fenséges volt. Tejszínem nem volt, tejföllel kentem be a tetejét. Sajt pedig füstölt volt, hát maga lett a csoda! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök,hogy finom lett!

Törölt felhasználó

Ez a nekem valooooo! Nem kell pepecselni a panirral, nincs budos olaj szag es megis rantott hus! Hat erre kivancsi vagyok! Ma ezzel varom haza a parom! Koszi!!! :-)

Törölt felhasználó

:-)

Adrien

Szia! Miért nem kell "pepecselni" a panírral?? Szerintem ugyanúgy készül, mint bármely rántott husi, csak a sütése más. Bár valóban nagyon finom a hami...

Törölt felhasználó

Szuper recept! Mindenkinek nagyon ízlett, köszönjük szépen :-)

Törölt felhasználó

Szia. Nagyon örülök neki!:-)Egészségetekre.

Törölt felhasználó

Szia Beja, Frissen jó csak vagy másnapra is finom marad?

Törölt felhasználó

Szia oroszka! Másnapra is nagyon finom és puha marad!:-))) Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Vasárnap nem lesz id?m, ezért szombaton készítem a vasárnapi ebédhez. Majd beszámolok az eredményr?l.... :)

rapne

Kezd? szakács húgom készítette el, sikerrel - tökéletes ebéd lett. :)

Törölt felhasználó

Nagyon örülök neki!:-)

Törölt felhasználó

Kedves Beja! Jól hangzik, biztos finom. Kaptam nagyon szép, házi karajt, így holnap ez lesz az ebéd. Egyébként megtaláltam ezt a receptet az alábbi oldalon is: http://www.tutireceptek.hu/rantott-karaj-tepsiben Üdv, Anita

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek