Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tejbegríz

Rakott tejbegríz
Rakott tejbegríz
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük, nem először készült, egy kiadós leves mellé ideális második féle, -akik szeretik :)

hozzávalók / 6 adag

Tejbegríz

Tetejére

ajánlat

Egy kiadós leves mellé, és a tejbegríz szeretőknek szeretettel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejbegríz

  1. A tejből a búzadarából, cukorból, vanilincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt.
  2. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojásfehérjét a porcukorral.

Tetejére

  1. A már kissé kihűlt tejbegrízre rákenjük a kis üveges lekvárt.
  2. A lekvár tetejére rásimítjuk a felvert habot, és annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a hab szép barna színt kap.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 379
elküldve: 1
receptkönyvben: 194
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos tejbegríz, tojáshabos tejbegríz, sült tojáshabos lekváros tejbegríz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
tej 1 l
búzadara 13 csapott ek
mazsola 5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 400 g
tojásfehérje 6 db
porcukor 10 dkg