Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rák vagy csirke Pina Colada mártásban

Rák vagy csirke Pina Colada mártásban
Rák vagy csirke Pina Colada mártásban
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy olyan szakácskönyvből származik, ami írországi kastélyszállók receptjeit tartalmazza. Amikor legelőször elkészítettem, annyira ízlett, hogy hetekig ez volt a vasárnapi menü. Most ismét előszedtem... Sajnos elég sápatag, de ne a külső alapján ítéljetek, ugyanis annál finomabb! Eredetileg egyébként tarisznyarák ollójából készül, de én garnélából szoktam. Csirkéből is tutira működik. A liszt és a tejszín mennyiségét lehet variálni attól függően, hogy ki mennyire szeretné sűrűre, illetve krémesre. Egyszer próbáltam kókusztejből tejszín helyett, de elég ízetlen és vizes lett. A kb. 45%-os tejszín az igazi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Desszertként a maradék ananászból, kókuszból, tejszínből és Malibuból egy Pina Colada..:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat kivajazott tepsiben a sütőben vagy mikróban kb. 90%-ig megpároljuk. Ez azt jelenti, hogy ne legyen teljesen rózsaszínű, hanem imitt-amott maradjon szürke. Mindkét módszer közben időnkent megkevergetjük, hogy egyenletesen párolódjon. Csak pár percig fog tartani. Ha csirkéből készítjük, azt csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Egy kis tálban félretesszük.
  2. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és kézi rugós habverővel kevergetjük.
  3. Hozzáöntjük lassan a meleg húslevest, közben keverjük, hogy ne legyen csomós. Besürítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Állandó kevergetés mellett beletesszük a kókuszreszeléket és az ananászkockákat, majd a rákokat/csirkét. Sózzuk, és pici cayennel ízesítjük. Sóval csak óvatosan, hogy a tejszín édeskés íze domináljon.
  5. Legvégén elkeverjük benne a Malibut.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke vagy garnéla édes kókuszos mártással, ananászos-kókuszos szószban sült csirke vagy rák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Wed, 2018-01-03 22:05

üdv!
egy kérdésem lenne... a csirkés változatot szeretném elkészíteni, de egy üveg rumot mégsem akarok megvenni 3 evőkanálért. a kérdésem az lenne, hogy rumaromával nem lehet helyettesíteni ha úgyis csak a végén kell ízesíteni vele?
köszi előre is a választ!

818
garnéla 500 g
kókuszreszelék 3 ek
ananászkonzerv 120 g
alaplé 300 dl
főzőtejszín 200 ml
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
rum 3 ek
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint