r
Nosalty Logó

Raffaello golyó ahogy Finci készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Finci
Raffaello golyó ahogy Finci készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér csoki felét vízgőz fölött megolvasztjuk. Kb. 30 db mandulaszemre lesz szükségünk. Ezeket belemártjuk a csokiba, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. A tojást kissé felverjük, de nem szükséges kőkeményre. Sőt! Nem az a lényeg, hogy egy könnyű masszát kapjunk, mint a kókuszcsók esetében, hanem hogy a markunkban gyúrható, gömbölyíthető, sűrű masszát kapjunk, miután a cukrot és a kókuszt belekevertük.
  3. Kis gombócokat formálunk a masszából, és egy szem csokis mandulát nyomunk a közepébe.
  4. Sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kicsit megbarnul. Alacsony hőfokon, lassan süssük!
  5. Ha kihűltek, a maradék csokit is megolvasztjuk, és a gombócokra csurgatjuk, vagy mártogathatjuk is. Minyonkosarakba tesszük őket. Hideg helyen pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3698
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Ha marad egy kis tojásfehérje... De akár önmagáért is érdemes megcsinálni. Egy szép dobozban ajándéknak sem utolsó! 

Receptkategóriák

Sok tojásfehérje megmaradt fánksütéskor. Ekkor jutott eszembe, hogy valamit kellene kezdeni vele. Jött az ötlet: "Legyen kókuszcsók!" - "De az olyan uncsi!" Aztán kicsit felturbóztam az eredeti ötletet. :) Nem olyan nagy mutatvány megcsinálni, és szerintem hasonlít is az eredeti, bolti finomságra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.