Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos rétes

Rácsos rétes
Rácsos rétes
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom mindkét töltelékkel, gyorsan elkészülő finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almáshoz: almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk. Közben az egyik csomag pudingot elkészítjük 3-4 ek cukorral és a 3 dl almalével /kinyomott alma leve/.
  2. Ha felfőztük, a tűzről levesszük, és belekeverjük az almát, és hűlni hagyjuk. Fahéjjal ízesíthetjük.
  3. Meggyes: a 3 dl meggylével, a maradék cukorral felfőzzük a pudingport, a tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet. Hűlni hagyjuk.
  4. A vajas tésztát kinyújtjuk, ha van rácsozó hengerünk, az egyik oldalát berácsozzuk vele, de anélkül is jó.
  5. A töltelék alá kekszmorzsát szórunk, a széleit tojással lekenjük, majd ráhajtjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük, és előírás szerint megsütjük. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Ha nincs rácsozó hengerünk, akkor a szélekből levágott vékony csíkokkal is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 506
elküldve: 6
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
459 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás leves, meggyes leveles, almás rétes, meggyes rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
leveles tészta 2 csomag
alma 1 kg
meggybefőtt 500 g
vaníliás pudingpor 2 csomag
almalé 3 dl
meggylé 3 dl
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 8 ek
tojás 1 db
kekszmorzsa 2 ek