r
Nosalty Logó

Rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2386.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1019 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    5067 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást elkeverjük a cukrokkal, egy csipet sóval és a puha vajjal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Linzer jellegű tésztát kell kapjunk, nem szükséges gyúrni-dagasztani hosszasan. Fóliába csomagolva, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a „tölteléket”. A meggyet lecukrozzuk, és 10-15 percre állni hagyjuk, ezalatt levét engedi, amit lecsepegtetünk róla. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált kekszet, a rumot és az apró darabokra tört csokoládét.
  3. A tésztát 40-60% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik felét lisztezett felületen a sütőformánk (20-30 cm között minden van) méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy a forma széleit is ki tudjuk tölteni. Ezután óvatosan a sodrófára feltekerjük a tésztát, majd a sütőformára fektetjük. Kézzel rányomkodjuk a forma oldalára a tésztát úgy, hogy a kifelé lógó részeket segítjük befelé (nem pedig a tészta közepét feszítjük/nyújtjuk kifelé).
  4. Finom réteg darált kekszet szórunk a tésztára, így ha a meggy túlzottan lédús is marad, nehezebben áztatja át a tésztát. Feltöltjük a meggyes-csokival, majd a maradék tésztánkat legalább a sütőforma méretű téglalapra nyújtjuk, 8 hosszú szeletre vágjuk egy éles késsel, és ezekkel fedjük be (alá-fölé hajtogatva vagy simán) a piténket.
  5. A második tojást felverjük, és ecset segítségével óvatosan megkenjük a pite tetejének egészét. Sütőbe tesszük, és 180 C fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27,5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 15021
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 04.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk, ügyelve arra, hogy a közepe sokáig forró marad!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó fajtájú rácsos pite (vagy amerikai pite) receptemet szeretném megosztani. Nem almás, mint a klasszikus amerikai, hanem meggyes-csokis, ami szintén közkedvelt lakmározni való sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek