Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács latte

Mézeskalács latte
Mézeskalács latte
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész ott kezdődött, hogy bementünk a Starbucks-ba, és a kínálatban szerepelt a mézeskalács latte, amit gyorsan meg is rendeltünk magunknak, és hát isteni finom volt. Mivel drága mulatság Starbucks-ba járkálni nap mint nap, így gondoltam, hogy akkor itthon elkészítem magunknak. :) Nagy sikere volt mindenki körében. 

hozzávalók / 10 adag

Szirup készítése

Tejeskávé készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Szirup készítése

  1. Egy lábasba tesszük a vizet, a cukrot, a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, vanília kivonatot. Felforraljuk, majd ha már forr, akkor lejjebb vesszük alatta a lángot, és kb. 15 percig fedő nélkül még "főzzük". Időnként megkeverjük.
  2. 15 perc után vegyük le a tűzről, és tegyünk rá egy fedőt, így hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi részét a latte-nak.
  3. A lényeg, hogy amikor levesszük a gáztűzhelyről, akkor ilyen tiszta, szirupos folyadékot kapjunk.
  4. A szirup kb. 15-20 adag latte elkészítésére elég, attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen, vagy mennyire nem. :)

Tejeskávé készítése

  1. Ez nagyon egyszerű. Lefőzzük a kávét, és felforraljuk a tejet. Ez a tej és kávé mennyiség, ami a receptben szerepel, egy bögre latte készítésére van kalkulálva. De nyilván attól függ, hogy ki mekkora bögrét használ.
  2. Egy bögrébe kiöntjük a kávét. Ízlés szerint, ki többet, ki kevesebbet. A bögrébe öntjük a tejet úgy, hogy majdnem teli legyen, de azért mégsem. Egy kis helyet hagyjunk a szirupnak.
  3. Ezek után ízlés szerint öntsünk bele szirupot, keverjük el, és még melegen fogyasszuk is el.
  4. Ha a szirup kihűlt, akkor egy üvegbe önthetjük, és hűvös helyen tárolhatjuk. Sokáig eláll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 155
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrikaa

Mióta szakács: 2014.10.29.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Starbucks-os mézeskalács latte, Gingerbread latte, tejeskávé, mézeskalácsos forró tejeskávé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pm95
pm95 Sat, 2014-12-13 20:34

Szia(sztok)!
Elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett, viszont akadt egy problémám. Miután kihűlt a szirup, összeállt keménnyé az egész, legközelebb mit csináljak, hogy valóban szirup állaga legyen?
Köszönöm a választ előre is!

Nadrika87
Adrikaa / Nadrika87 Sun, 2014-12-14 01:03

Szia! Örülök, hogy ízlett! :) Nekem a szirup tökéletes lett. Ha mindent úgy csináltál, ahogyan a receptben van (15 perces főzés kis lángon a forrástól, fedővel hűtés), akkor csak azt tudom elképzelni, hogy vagy a cukor lett egy kicsit több, vagy a víz kevesebb. Milyen állaga lett pontosan?

149
víz 5 dl
cukor 1.5 bögre
gyömbérpor 2 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
vanília kivonat 1 teáskanál
feketekávé 125 ml
tej 2.5 dl