Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha, pihentetés nélküli mézeskalács

Puha, pihentetés nélküli mézeskalács
Puha, pihentetés nélküli mézeskalács
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy párszor elkészítettem már, fűszerezést magatok szerint is elkészíthetitek, én több fűszerkeveréket használtam, mint amit írtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet a száraz alapanyagokkal összekeverjük.
  2. A száraz keveréket elmorzsoljuk a margarinnal.
  3. Miután összekevertük, hozzáadjuk a mézet és a tojást.
  4. Ebből szaggatható állagot képezünk. Szükségszerűen lisztet adagolunk, ha ragacsos.
  5. A deszkát belisztezzük, kinyújtjuk a tésztát, azután kiszaggatjuk.
  6. Előmelegített sütőben (180 fokon) 6-10 perc alatt készre sütjük. Mindig puha. (Ajánlatos zárt dobozban tárolni, én nem úgy tároltam, és ugyanúgy puha maradt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivienvivi

Mióta szakács: 2017.11.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1270
finomliszt 70 dkg
porcukor 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
méz 1.5 dl
tojás 2 db