r
Nosalty Logó

Puha kefires lángos

Gréti
Puha kefires lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

256
Kalória
8.1g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
1.7g
Zsír
25g
Víz
2.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 2043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    4251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    400.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a kefirt, az élesztős tejet, kicsi sót és kézzel vagy géppel kidagasztjuk.
  3. Legalább fél órát hagyjuk, hogy megkeljen.
  4. Aztán olajos kézzel 8 egyenlő részre daraboljuk, gömbölyítjük, és olajozott tálcán további 15-20 percig hagyjuk kelni, pihenni.
  5. Az olajat közben felforrósítjuk.
  6. A tésztagömböket egyenként nyújtjuk, majd a forró olajba engedjük, 2-2 percig sütjük őket mindkét oldalukon.
  7. Sütés közben fakanállal nyomkodjuk az olaj alá a lángosokat, így lesz szép, hólyagos a felületük. Végül nagy csipesszel emeljük ki a forró olajból a kész darabokat, és rácson csepegtessük le, vagy vigyázva papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat a felületükről.
  8. Melegen tálaljuk, kenhetjük fokhagymával, sózhatjuk, tehetünk rá tejfölt, és reszelt sajtot, ki hogyan szereti. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 36 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Miért tesznek mások tojást a kefires lángosba, ki tudja? Nem kell ehhez semmi, csak a fix langyos tejes élesztő felfuttatás és a kefir maga. Olyan könnyen és lazán pufisodik, mint semmi más, olajos kézzel csodásan nyújtható, frissen a legfinomabb.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek