r
Nosalty Logó

Gesztenyés linzerszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés linzerszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 5025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulattal linzert készítünk, majd egy órát hűtőbe pihentetjük.
  2. A töltelékhez: a vajat a kétféle cukorral, a fahéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vajas masszához adjuk. Az összes tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A gesztenyét átpasszírozuk. Rumaromával meglocsoljuk. A tojásfehérjével együtt a vajas masszához adjuk.
  4. A tésztát egy 24 cm-es kapcsos tortaformába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen.
  5. 180 fokon 10 percig elősütjük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és további 50 percig sütjük.
  6. Másnap felszeletelve az igazi. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4926
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Ajánló

Barátaimnak készítettem névnapom alkalmából nemrég. Kitűnő vendégváró:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik régi, kedvenc sütiskönyvemből való a recept. Imádjuk a gesztenyés sütiket. Ez különösen finom, puha, omlós! Érdemes tényleg csak másnap felszeletelni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...