r
Nosalty Logó

Provence-i és borsos sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Provence-i és borsos sajt
adag
Előkészítés
perc
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 563 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 141 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 563 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot előkészítünk.
  2. A faisselle-t (vagy a joghurtot)kibontjuk, kicsit hagyjuk szűrőben lecsöpögni, majd belerakjuk a textíliával becsavarva a szűrőbe.Majd rárakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
  3. Hűvösre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni.
  4. Kb. egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést. (Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.)
  5. A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik.
  6. A sajtot visszarakjuk a hűtőbe, van, aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva megnézem, és esetleg átcsomagolom.
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10137
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Ajánló

Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek