Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i és borsos sajt

Provence-i és borsos sajt
Provence-i és borsos sajt
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínálok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot előkészítünk.
  2. A faisselle-t  (vagy a joghurtot) kibontjuk, kicsit hagyjuk szűrőben lecsöpögni, majd belerakjuk a textíliával becsavarva a szűrőbe. Majd rárakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
  3. Hűvösre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni. 
  4. Kb. egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést. (Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.)
  5. A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik.
  6. A sajtot visszarakjuk a hűtőbe, van, aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva megnézem, és esetleg átcsomagolom.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: francia
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi borsos és provence-i fűszeres sajt, fűszeres házi krémsajt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Tue, 2012-05-15 14:48

Kedves Szandra! Nagyon klassz a recept, igazán hangulatos a kép, ki fogom próbálni. Kérlek írd meg mikor van készen. Meddig kell csomagolgatni, és kb. milyen időközönként. Előre is köszönöm.

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-01-28 04:49

Egy mar nem hasznalt pelenkat?? Inkabb MEG nem hasznaltat;-))) A sajt egyebkent nagyon igeretesnek tunik, en is sort keritek ra valamikor. A joghurt, amit hasznalsz hany % zsirtartalmu? Es a turo? A valasztekom 0-10% joghurt vagy 0-5% turo. Koszi!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-01-27 19:55

Szia Sandra G! Nagyon hangulatos ez a fotó, nagyon felkeltetted vele az érdeklődésemet. Még sosem ettem ilyen típusú sajtot, mivel általában a zsírosabb sajtokat szeretem (Pannónia, trappista, edami), de nagyon szívesen megkóstolnám a te recepted szerintit is. El is mentettem, és valamikor sort kerítek rá. Köszi! Szép estét: Gabi "Makkermanó"

Sandra G
Chez Sandra / Sandra G Thu, 2011-01-27 22:52

Szia,

köszönöm a dicsérő szavakat. Remélem akkor is ezeket írod majd, ha már elkészítetted!
Egy finom vörösbor mellé nagyon-nagyon finom!!!

Gyere, mesélj majd hogy sikerült!

üdv S.

141
krémsajt 225 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint