r
Nosalty Logó

Polip fehérboros paradicsomszószban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Polip fehérboros paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    2517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13465.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    10070 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    200 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük és ráfacsarjuk a citrom levét.
  2. Kis lábasban,a finomra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot, zsályával, sóval és borssal ízesítjük.Felforraljuk, kb. tíz percig gyöngyöztetjük, majd botmixerrel pépesítjük a szót, végül összerottyantjuk.
  3. Nyakon öntjük a polipot a paradicsomos szósszal és lefóliázva néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Hidegen tálaljuk, friss, ropogós kenyér kíséretében.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16453
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam megint a múltkori polipsalátát készíteni (bár isteni finom), jellegében is valami teljesen mást szerettem volna kipróbálni, így született ez a fehérboros, paradicsomos, zsályás verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek