r
Nosalty Logó

Polipsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Polipsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6352.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    4577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipokat sós vízben, a babérlevél társaságában, közepes tűzön megfőzzük (kb. 1 óra kellett nekem hozzá, de a főzési idő nyilván függ a polipok méretétől: villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jó-e már). Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel (ekkor könnyedén lejön a bőre) és leszárítjuk. Falatnyi darabokra vágjuk, a keskeny kis karjait egészben hagyjuk. Tálba tesszük.
  2. A fokhagymát és a sonkahagymát extra finomra vágjuk, a kapribogyókat pedig félbe. A paradicsomot kimagozzuk és apró kockákra vágjuk a húsát. A petrezselymet szintén finomra aprítjuk. Az összes előkészített hozzávalót a poliphoz adjuk, nyakon öntjük az olívaolajjal, ráfacsarjuk a citromok levét és alaposan összeforgatjuk.
  3. Lefóliázva hűtőbe tesszük 2-3 órára (ez fontos, mert hidegen fogyasztva lesz igazán finom, és kell egy kis idő is az ízek érvényesüléséhez).
  4. Friss, ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 32431
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két évvel ezelőtt, egy barcelonai utazás alkalmával kedveltem meg igazán a polipot. Mégpedig a tapas bárokban gyakran választható polipsaláta formájában. M. Zs. barátunk készíti eképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek