r
Nosalty Logó

Pofonegyszerű lazac kapros mártással

Dr. Nicole
Pofonegyszerű lazac kapros mártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazac

Kapros mártás

611
Kalória
28.8g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
49g
Zsír
165.3g
Víz
52.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 1221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    957 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Lazac

  1. Ha bőrös lazacunk van, leszedjük a bőrét, ha nem, akkor simán csak megmossuk, és egy alufóliával bélelt jénaiba vagy tepsibe tesszük.
  2. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és jöhet rá a cayenne bors.
  3. Amikor kész a mártás, megöntözzük vele a halat (nagyjából a fele elég lesz rá).
  4. Ezután becsomagoljuk a fóliába, és betesszük 20 percre a 160°C-ra előmelegített sütőbe.
  5. 5 perc után, még melegében fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
  6. A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és belenyomjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott kaprot (vagy beleszórjuk a szárítottat). Amikor egy kicsit megfonnyadt a kapor, jöhet a tejszín. Ebbe is teszünk egy kis sót, borsot, jól összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  7. 20 perc elteltével kicsomagoljuk, újra megöntözzük a mártással (én nem tettem rá mind, hogy maradjon a köretre is), és visszatoljuk a sütőbe még 5 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kolléganőm/barátnőm régen nagyon sokszor készített lazacot. Tőle szereztem a receptet. Ő cayenne helyett chilivel hintette meg a lazacot. Én néha így csinálom, néha úgy. Ja és persze Ő igazi vajat és rendes főzőtejszínt használt, de így is perfecto :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek