Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis rétes

Virslis rétes
Virslis rétes
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pékségben lehet kapni virslis croissant-t, amit nagyon szeretek. Igaz, azt leveles tésztából készítik, és nincs sajt a tetején, valamint sajtkrém a tésztájában, de főzelékhez adaléknak igazán megfelelő ez az étel.

hozzávalók / 6 adag

A réteshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A réteslapot óvatosan megkenjük a tömlős sajt harmadával, majd rásimítunk egy másik lapot (ezt minden 2 pár virslinél megismételjük).
  2. Négyfelé vágjuk, majd a négyzetekbe/téglapokba egy-egy virslit beletekerünk.
  3. A tepsit kikenjük zsírral, majd a virsliréteseket belerakosgatjuk.
  4. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 406
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

virslis stangli, virslivel töltött rétes, virslis buci

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
réteslap 6 db
virsli 50 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 teáskanál
sajt 5 dkg