r
Nosalty Logó

Pita 5. - házilag, egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pita 5. - házilag, egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1745 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1745 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
  2. A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban.
  3. Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  4. A felfuttatott élesztős vizet a liszthez öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  5. Az olajjal kikent keverőtálunkba téve, egy-két mozdulattal még elegyengetjük a tésztát, majd meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, 1,5 -2 órát kelesztjük.
  6. Ezután lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk, és sodrófával kb.1 cm -re kinyújtjuk őket.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük a pitáinkat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 239
  • Össznézettség: 100272
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A múltkoriban feltöltött Gyros-receptemnél említettem, hogy a pitát is házilag készítem. Néhány kedves kis kuktatársam kérésére most közzéteszem ennek a nagyon egyszerű, de nagyszerű pitának a receptjét is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hogy ?szinte legyek már vártam a pita receptedet is. A gyros táladdal akkora sikert arattál családon belül, hogy már azóta nem is tudom hányszor megcsináltam. Remélem a pitádnak is akkora sikere lesz, a fotón nagyon jól néz ki. Hamarosan elkészítem,egyébként köszi a receptet. Üdv.: Edo

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik ez a recept, és a fotó is szuper. Köszi a receptet! Üdv, WM

Törölt felhasználó

Kedves Edo! Aranyos vagy!!!Köszönöm kedves szavaidat! Nagyon örülök,hogy a Gyros Nektek is így bejött,Mi is nagyon szeretjük. Az elismerés azonban Téged illet,hisz én csak a receptet adtam...a finomságot viszont Te tetted a családod elé. (Ezt csak azért mondom, mert-hidd el,mindent el lehet rontani-ettem én már ehetetlen rántott húst.) Szóval remélem a pita is ízleni fog! Egyébként mire jutottál a linzerrel, megpuhult? Várom majd a beszámolót a pitáról! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Kedves WhiteMagic! Köszönöm szépen a dicséretet,nagyon kedves vagy! Ha van kedved próbáld ki a pitát, ajánlom hozzá a Gyros receptemet is! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Szia! Ez az a fajta, aminek, ha levágod az egyik végét, akkor meg lehet tölteni? Tehát belül üreges? Eddig csak olyan receptekkel találkoztam, amit nem lehet megtölteni. Remélem ez az, amit én keresek. :)

Törölt felhasználó

Igen ez az. Nekem legalábbis szétválik belül,meg tudtam tölteni!

Törölt felhasználó

Kedves Kata! A pitát hamarosan elfogom készíteni, örömmel olvasom, hogy meg is lehet tölteni. De mivel? A linzerrel kapcsolatban / el?ször is bocsi, hogy még csak most válaszolok rá / az -az igazság, hogy már kezdett puhulni, de mire még jobban megpuhult volna akkorára már el is fogyott. Egyébként köszi az ötletet , hogy hogyan lehet puhává varázsolni. Az is lehet , hogy picit túlsütöttem . Hamarosan el fogom készíteni a diókrémes sütidet is. Üdv.: Edo .

Törölt felhasználó

Drága Edo! Olyan kis lelkes vagy! Nagyon bírom! A linzer legközelebb biztos még jobb lesz,most,hogy már tudod,hogy vigyázni kell a sütési id?vel! (Bár biztos most is fincsi volt,ha így elfogyott!) Remélem ízlik majd a diókrémes is,mi szeretjük-f?leg a férjem-.Nekem kicsit tömény süti. A pitát úgy szoktam tölteni,hogy a tetejét levágom.Beteszem a mikróba kb.20-30 másodpercre, ezután könnyen szétválik a belseje. Tehetünk bele a felcsíkozott gyroshúsból,jégsaliból,ubiból, paradicsomból...stb.,majd a nyitott tetején keresztül-ahol a "cuccokat" betöltöttük-csurgatunk rá a tzatziki öntetböl. Alsó felét alufóliába tekerjük fogyasztás el?tt.(Így ha evés közbe reped kicsit a pita ne leszel csupa maszat.) Írj majd! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Tegnap elkészítettem a pitát, jól sikerült.Tényleg nagyon szépen szét vált a belseje,és lehetett szépen tölteni. Telepakoltam mindenféle"cuccokkal",úgyhogy megvolt az aznapi kalóriabevitelünk minden tekintetben.Egyébként nagyon odafigyelek,hogy mit,mikor és mennyit eszünk,de egy kis b?nbeesés ezen a téren néha megengedett. Legyen szép a napod,kellemes hétvégét! Üdv.:Edo

Törölt felhasználó

Ja még annyit,hogy ebb?l a lisztmennyiségb?l nekem 11db. jött ki,teljesen úgy néz ki mint a képen ez így jó vagy kisebbre esetleg nagyobbra kellett volna szaggatnom?

Törölt felhasználó

Kedves Edo! De jó, hogy elkészítetted, nagyon örülök. Azért így sokkal olcsóbban jön ki,mintha boltba vennénk, nincs teli mindenféle tartósítószerekkel és nem egy nagy ördöng?sség az elkészítése. Nekem is 10-12 db szokott lenni bel?le. Nagyon jól csináltad. Ha tölteni szeretnéd lehet picit nagyobbra, ha csak a gyros mellé eszitek, akkor teljesen mindegy mekkora lesz! Ügyes vagy! Neked és szép hétvégét és jó sütés,-f?zést! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recepted,sosem gondoltam volna,hogy házilag is lehet pitát készíteni...mármint olyat amit meg is lehet tölteni!!!ennek nagyon örülök,a gyerekeim meg szerintem nálam is jobban fognak amikor elkészítem nekik a gyrros recepteddel együtt:-)odáig vannak a gyrosért!!!/én is szerettem,de már nem igazán eszem húst...de a családnak attól még rendszeresen készítek húsos ételeket/ Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Nálunk éppen múlt vasárnap volt gyros,mi is nagyon szeretjük. Csodás az ízvilága és a sok zöldég miatt teli van vitaminnal. A pita tényleg nagyon jó és könnyen készíthet?! Ha esetleg nem fogyna el minden pita,nyugodtan egy zacsiban dobd be a fagyasztóba,sokáig eláll ott és ha szükség van rá 1 perc alatt felenged a mikróban! Írj majd milyen lett! Üdv.:Kata

pelvana

Kedves Mucóka! Elkészíthetem el?z? nap a pitát a husival egütt? Nem fog kiszáradni másnapra? Köszönöm válaszod

Törölt felhasználó

Kedves Pelvana! Folpackal lezárt tálban tedd a h?t?be,úgy nem szárad ki. Másnap fogyasztás el?tt tedd a mikróba egy kicsit(Kb.30 másodpercre). A fagyasztást is jól t?ri! Remélem ízleni fog!Sok sikert! Üdv.:Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.