Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás pita

Sajtos-fokhagymás pita
Sajtos-fokhagymás pita
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima pita unalmas volt...

hozzávalók / 5 adag

tészta

sütés

ajánlat

Mindig sütés előtt nyújtsuk ki, és csak azt, amelyiket kisütjük.

Ne nyújtsuk ki előre mindet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. (Kevés cukorral gyorsabb.)
  2. A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük az olajat, sót, sajtot, fokhagymaport és a felfutott élesztőt. Majd tésztát gyúrunk belőle, és félretesszük egy órát kelni.
  3. Miután megkelt, kiszedjük az edényből, és kis gombócokat formálunk (teniszlabda nagyságnál valamivel kisebb), melyek oldalát saját maguk alá hajtunk (kis cipók), és 20 percig pihentetjük.
  4. A palacsintasütőbe pár csepp olajat öntünk. Kinyújtunk egy labdácskát kör alakúra, és mehet a serpenyőbe.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 246
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moki

Mióta szakács: 2015.02.16.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: briós, kifli, perec, buci, zsemle, burek, hamburger-buci, bagel, croissant, édes leveles

egyéb elnevezések

házi pita, pitatészta sajttal és fokhagymával, pita házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

532
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 30 g
trappista sajt 10 dkg
fokhagymapor 3 teáskanál
víz 2.5 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 ek
napraforgó olaj 3 teáskanál