r
Nosalty Logó

Pisztráng paradicsomos ágyban

Boti
Pisztráng paradicsomos ágyban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

969
Kalória
37.5g
Fehérje
46.7g
Szénhidrát
63.9g
Zsír
609.8g
Víz
87g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    552 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk. Egy téglalap alakú tepsibe olajat öntünk, és belehelyezzük a halat.
  2. A hal köré szálára vágott vöröshagymát, burgonyát, olívabogyókat, kapribogyókat teszünk, majd az egészre rátöltjük a paradicsomot.
  3. A tepsit sütőbe helyezzük, és 20 percig 180 fokon sütjük. Ráöntjük a bort, és még 5 percig 150 fokon a sütőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez egy kissé mediterrán elkészítése a pisztrángnak, ami nagyon nem jellemző erre a vidékre, de így is nagyon finom eredményt kapunk. A pisztráng a Salmonidae család Salmoninae alcsaládjába tartozó egyes édesvízi halfajok köznyelvi neve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...