Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentafagyi

Mentafagyi
Mentafagyi
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amazon.com jól tudja hogyan kell vevőt csalogatni. Pár oldal elejéig hagy minket belekukucskálni a könyvekbe...
Mikor először klikkeltem a Möszjő könyvére, akkor nekem a mentafagyival töltött mandulás profiterolnál nyílt ki, melyet stílusosan a legsötétebb forró csokiöntettel öntöttek nyakon. Ahogy megláttam a képet, elvesztem.
Sajnos a teljes receptet még nem sikerült kiviteleznem, de a mentafagyiig már eljutottam.
Az tökéletes lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt összeöntöttem és felforraltam a felaprított mentával. Fél óráig állni hagytam. (Itt le lehet szűrni a mentát, ha valakit idegesítene a "zöldség". Én benne hagytam, mert így szeretem.)
  2. A tojás sárgáját habosra kavartam a cukorral, majd lassan, kis adagokban hozzákevertem a tejes tejszínt, és borssal ízesítettem. Újra feltettem főni, közben végig kavargattam. Mikor sűrösödni kezdett (80 celsius fok), levettem a tűzről és hideg vizes fürdőbe állítottam a krémet. Kihűlés után a fagylaltgépre bíztam a további munkát.
  3. Csokiöntettel tálaltam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 28 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 334
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, parfé, fagyitorta, sorbet, vaníliafagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

Menta fagylalt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vic84
Vicuska84 / Vic84 Wed, 2012-06-13 13:54

Szia! Lehet, hogy gyerekesnek hangzik a kérdésem, de habtejszín vagy főzőtejszín kell ehhez a fagyihoz? Nagyon gusztán néz ki, szeretném elkészíteni! Válaszodat előre is köszönöm szépen!

catalinca
catalinca Mon, 2011-07-18 20:28

Ha nincs friss mentám, hogyan tudom pótolni? Mentaszirup esetleg?

macska rozi
macska rozi Fri, 2011-06-10 20:44

Most vettunk fagyigepet,nagy almunk volt!:))igazabol a mi munkankat konnyiti meg ,nem kell a fagyit nekunk kevergetni idonkent.A gep aljat(maga az ust,amibe a fagyi kerul) 1 napra a fagyasztoba kell tenni,itt kellokeppen lehul.masnap ratesszuk a tetejet(itt van a kevero lapat is).bekapcsoljuk es egy kis nyilason beleontjuk a mar elozoleg osszekevert fagyi alapot.kozben a gep fokozatosan keveri igy nem tud lefagyni az oldalara.kb.40 percig keveri a fagyit es kesz is!:))
oszinten mi sem ilyen szerkezetre gondoltunk,azt hittuk a gep fagyasztja le a fagyit mukodes kozben,de nem.
az elonye:A fagyinkba semmilyen mesterseges(E) dolog nem kerul,csak amit mi beleteszunk.
Jo tanacs:A fagyi alapanyagokat szobahomersekleten ontsuk ossze,mert igy jobban erezzuk az izeket.Es sokkal edesebbre keszitsuk,mert fagyasztaskor eltunik az edessege!

ellandi
ellandi Mon, 2010-08-02 22:25

Sziasztok!

Megcsináltam a fagyit a recept alapján, és elég vegyes tapasztalataim vannak. Először is, fagyigép nélkül is készíthető, úgy is megfelelően krémes lesz. Én momentán jégkrém formákba öntöttem és a maradékot pedig egy tálkában egészben tettem a fagyasztóba.

Amivel vigyázni kell: amikor már a tojásos keveréket sűrítitek, nagyon figyelni kell, hogy elkapjátok a megfelelő pillanatot, amikor leveszitek a tűzről, mert ha tovább marad akár néhány másodperccel is a gázon, akkor a tojás összecsomósodik a tejben.
A második meglátásom, hogy ez a fagyi sosem lesz fehér, szép sárga színe lesz, már csak a hozzáadott tojássárgák miatt is.
Amit még leírnék, hogy -bár ez biztos az adott ember ízlésétől függően változik- én valami átütőbb mentás ízt vártam. Lehet azért sem jön ez át, mert a tojások miatt inkább vaníliafagyi jellege van a dolognak, és hát nekem a vaníliás menta kicsit bizarr.

Mindezek ellenére köszi a recit, sztem a mentát legközelebb kihagyom és az alapból inkább fincsi vaníliásat kreálok! :)

fukung
fukung Tue, 2010-05-11 14:54

szia,
szeretném elkészíteni ezt a fagyit, de nincs fagyigépem:( milyen művelettel helyettesíthető a gép? mit csinál egyáltalán a fagyigép? kavar és fagyaszt, vagy csak kever?
köszi!

365
tej 500 ml
habtejszín 125 ml
menta 55 g
tojássárgája 6 db
cukor 100 g
fekete bors 0 ízlés szerint