r
Nosalty Logó

Rózsafagyi

Oli
Rózsafagyi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

328
Kalória
6.6g
Fehérje
25.8g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
46.5g
Víz
272.5g
Koleszterin
50mg
Élelmi rost
25.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a mézzel.
  2. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, magjait kikaparjuk.
  3. A tejet összekeverjük a tejszínnel, rózsavízzel (ha szirupot használunk, kóstoljuk meg közben, nehogy túl édes legyen), vaníliával, ételszínezékkel, sóval és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forráspontig hevítjük, majd fedő alatt pihenni hagyjuk 10 percre.
  4. A tejet lassan a tojásokhoz adagoljuk, közben kevergetjük, majd visszaöntjük a fazékba, s lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt besűrítjük. Ne engedjük forrni!
  5. Hideg vizes fürdőben, majd hűtőben jéghidegre hűtjük (én ekkor is adtam hozzá rózsaszirupot, bár kihűlés után eleve intenzívebb lesz az íze), fagyigépben elkészítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

A recept alapja ebből a könyvből származik: Bruce Weinstein: The Ultimate Ice Cream Book: Over 500 Ice Creams, Sorbets, Granitas, Drinks, And More, azonban kisebb módosításokat eszközöltem rajta. Nagyon finom lett, persze a rózsaszirup vagy rózsavíz minőségétől nagyban függ a végeredmény. Én ezúttal szirupot használtam, de ha tehettem volna, igazi, persze ‘bio’ rózsát használtam volna.

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...