Piros pecsenyeburgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pecsenyeburgonyához
-
167g burgonya96 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
17g pecsenyezsír150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
264
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pecsenyeburgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
100g pecsenyezsír902 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1585
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pecsenyeburgonyához
-
38.5g burgonya22 kcal
-
57.7g alaplé4 kcal
-
3.8g pecsenyezsír35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
61
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
264
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5548.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 4845 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 594.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1585
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
61
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A pecsenyeburgonyához
-
1000 g burgonya
-
1500 ml alaplé
-
100 g pecsenyezsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A pecsenyeburgonyához
- A burgonyákat meghámozzuk, félbevágjuk, majd megmossuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük az alaplével. Közepes-alacsony lángon 10 percig főzzük őket: ne legyenek túl puhák, tartsák meg az alakjukat.
- A sütőnket előmelegítjük 250 fokra. Egy közepes tepsibe öntjük a pecsenyezsír egy részét, majd elrendezzük rajta a félig főtt burgonyákat. Sózzuk-borsozzuk mindegyiket, majd rájuk öntjük a maradék zsírt.
- Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen, tetszés szerint tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 1904
- Feltöltés dátuma: 2024. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
401 recept
Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte bármilyen hal- és húsétel mellé találó kíséret.