Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított gomba lecsómártással

Pirított gomba lecsómártással
Pirított gomba lecsómártással
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újhullámos krumplis tészta című cikkben találkoztam Zsuzsamama56 az izgalmas krumplis tészta újragondolva című receptjével. Ezt a remek ötletet mindenképpen ki akartam próbálni azonnal. De már megvettem ebédre a gombát, amiből pörkölt készült volna eredetileg, szóval ez helyettesítette a tésztát, aztán gyorsan kikaptam a mélyhűtőből egy nyáron eltett lecsót, amiből a mártás lett. Már csak egy kis hajdinát kellett főzni hozzá.

Így lett a krumplis tésztából pirított gomba lecsómártással.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hajdinát főztem hozzá, de rizs vagy krumplipüré is illene mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szép nagy gombafejeket nagyobb darabokra vágjuk, és 2-3 evőkanál olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk.
  2. A végén kicsit megsózzuk, és tekerünk rá egy kis borsot.
  3. A kész lecsót összeturmixoljuk.
  4. A pirított gombát ezzel a mártással tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 939
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított gomba, gomba lecsóval, lecsómártásos gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

200
csiperkegomba 30 dkg
lecsó 30 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint