Nosalty Logó

Csokoládés crépes vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés crépes vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A crépes-hez

A sütéshez

A vaníliakrémhez

Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A crépes-hez

A sütéshez

A vaníliakrémhez

Összesen 2281 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A crépes-hez

A sütéshez

A vaníliakrémhez

Összesen 173 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 571 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2281 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A crépes-hez

A sütéshez

A vaníliakrémhez

Elkészítés

A crépes-hez

  1. A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként keverjük hozzá a tejet, vizet és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk kb. 1 órát állni.
  2. A vaníliakrémhez a csomagon előírtak szerint -de csak 400 ml tejjel és 2-3 ek cukorral- pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot a mixerrel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt és a narancslikőrt.
  3. Kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  5. Süssük a másik oldalát is kb.1 percig. Süssünk a tésztából egymás után kb.12 crépes-t.
  6. A crépes-t kenjük meg a vaníliakrémmel, hajtsuk össze kétszer.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17222
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hártyavékony crépes a franciák egyik specialitása.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez akkor lényegében a palacsinta néger változata....nem?

Glaser

Hat ugy is lehetne nevezni.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, nem gy?zöm másoknak megadni a receptet, nagyon jó puha az állaga, palacsintám még ilyen jól sohasem sikerült. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Mekkora ötlet kakaóval a palacsinta! Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe! Hétvégén tuti sütök, akármilyen kánikula van. Legfeljebb felkelek hajnalban. El tudom képzelni eper vagy málnafagyival töltve.

Hozzávalók

A crépes-hez

A sütéshez

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek