Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vodkás almakompót

Vodkás almakompót
Vodkás almakompót
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen készült kompót aznapi elfogyasztásra ajánlott. Lehűtve mosolyt hozó desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforraljuk a 8 dl vizet a 4 ek cukorral és a fahéjjal.
  2. Ha felforrt, lejjebb vesszük a lángot, és a kicsumázott, megpucolt (de hagyhatunk héjasan is) almanegyedeket beletesszük a vízbe, és hozzáadjuk a két citrom levét, 0,5 dl vodkát és a mézet.
  3. Ezt elkeverjük, és egy üvegtálba öntjük. A citromkarikákat hozzáadjuk, lehűtjük.
  4. Kis tálkákban tálaljuk desszertként.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 601
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

almakompót vodkával, pityókás almakompót, részeges almakompót

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
alma 1 kg
vodka 0.5 dl
fahéjrúd 2 db
méz 1.5 dl
citrom 3 db
víz 8 dl
cukor 4 ek