Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta scarlett69 konyhájából

Epertorta scarlett69 konyhájából
Epertorta scarlett69 konyhájából
88 perc / előkészület: 80 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készült :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Összeállítás

ajánlat

Minden eperrajongónak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot is, tovább habosítjuk, majd a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
  2. Eközben a mascarponét az apró darabokra vágott eperrel és a cukorral kihabosítjuk, majd a Hulalát habbá verjük, a zselatint kb. 1 dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk!), végül óvatosan összekeverjük az epres krémet, a habot, és a zselatint is belecsurgatjuk.
  3. Ezalatt a piskóta is megsült már, ha kihűlt, egy sablon segítségével kivágunk 2 db szív alakot, a maradék piskótát, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Az egyik szív alakú lapot tálcára helyezzük, a krémet habzsákba kanalazzuk, és a lap szélére 2 cm-es csíkban krémet nyomunk, erre illesztjük a piskótacsíkokat, majd krém következik, ha jól dolgoztunk, még egy rétegre való piskótacsíkunk lesz, ha véletlen nem, nincs baj, csak alacsonyabb lesz a torta. Megint krém következik, mielőtt a felső lapot ráhelyeznénk, az üreget töltsük meg alaposan megmosott, megszárított eperrel, végül a szív alakú lappal zárjuk le a tortát, a maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
  5. Tegyük pár órára hűtőbe, ezalatt ha nem kész fondanttal dolgozunk, elkészíthetjük a házit is. Majd porcukorral szórt felületen nyújtsuk ki a pirosra színezett fondantot, majd a nyújtófára tekerve és a tortára ráhajtva burkoljuk be, a felesleges részeket vágjuk le, a zöld fondantból leveleket szúrunk ki, és enyhén nedves felületre felragasztjuk a leveleket is. Végül fogpiszkálóval, pöttyözzük be az "epret."
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

formatorta, eperkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

620
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
rizsliszt 6 evőkanál
mascarpone 25 dkg
eper 25 dkg
növényi tejszín 4 dl
zselatin 2 teáskanál
cukor 2 csapott ek
eper 25 dkg
cukorfondant 50 dkg
ételfesték 2 csepp