r
Nosalty Logó

Tojáslikőrkrémes mézeskalácslinzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tojáslikőrkrémes mézeskalácslinzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 400 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 596 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 4770 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 400 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézeskalácstésztát 20 perccel a használat előtt elővesszük a hűtőből. Enyhén belisztezett felületen kinyújtjuk, majd linzerformával kiszaggatjuk. A formák felét szaggassuk lyukasra, hogy látszódjon majd a krém.
  2. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
  3. Egy tálban összekeverjük a tojáslikőrt, a tojásokat, a sárgákat, a porcukrot és egy csipet sót. Amikor már csomómentes, vízgőz fölé helyezzük, és lassan besűrítjük.
  4. Amikor már kellően pudingszerű, jeges vízfürdőbe ültetjük, ahol folyamatos kevergetés mellett lehűtjük, majd hozzákeverjük a puha vajat.
  5. A kész krémet a "teljes" linzerekre töltjük, majd a lyukas linzerekkel lefedjük. EGy éjszakát érdemes pihentetni, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1395
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Tojáslikőr, mézeskalács, linzer - ezt a három karácsonyi kedvencünket ötvöztük most egy csodás új aprósüteményben. A mézeskalácstészta tökéletesen elkészíthető linzernek is, a tojáslikőrből pedig szuper krémet főzhetünk tölteléknek. Porcukrozni nem is kell, egyrészt mert elég édes nélküle is, másrészt mert így sokkal szebben érvényesül a tészta barna és a krém aranysárga árnyalata! Egy éjszakát érdemes adni neki, hogy puhuljon, de ha azonnal nekiesnénk, az se gond!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek