Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk

Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk
Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta kerestem olyan receptet, ami tényleg puha és nem olajos. Többet is megnéztem, és végül a sok különbözőből és a saját igényeimből született meg ez a recept.

Ami nagyon fontos, nem szabad kihagyni, a lisztet mindig át kell szitálni! A kelt tésztát kinyújtod, és utána ismét összegyúrod, majd megint kinyújtod, ezt kétszer háromszor megismétled, akkor lesz tényleg nagyon puha a fánktésztád. Az alkohol azért kell bele, hogy jobban felszívja az olajat.  (Én Portorico likőrt tettem bele.)

Remélem, nektek is olyan sikert arat, mint az én szűk kis 11 fős családomnak.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Díszítés

Sütőzsiradék

Tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű! A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd tegyük bele a porcukrot és a narancshéjat.
  2. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és egy kevés porcukorral, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk (Én a mikróba szoktam berakni, előtte egy pohár vizet felforralok benne.)
  3. A lisztes keverékbe beletesszük portoricot (alkoholt), és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a tojásokat, vajat.
  4. Jól összedagasztjuk 20 percig, majd letakarjuk konyharuhával, és meleg helyre tesszük kb. 1 órára, míg el nem kezd púposodni.
  5. Lisztezett felületen kb. egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, újra összegyúrjuk, és ezt kétszer, háromszor megismételjük, közben mindig adunk hozzá kevés lisztet.
  6. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és utána még 20 percig letakarva kelesztjük, a közepéről lévő kis golyókat is (gyerekek nagy kedvence).
  7. Egy mély edényben, lábasban vagy serpenyőben, nem túl forró olajban, fedő alatt kb. 1-2 perc alatt, szép aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk, ezt már fedő nélkül. Az olajat papírtörlővel leitatjuk.

Díszítész

  1. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk egy kávéskanálnyi olajjal, míg szép kenhető krém lesz belőle. A fánkokat belemártjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Én fehér csokis tortabevonót használok.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vvbaba

Mióta szakács: 2010.09.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 4 dkg
tej 2 dl
porcukor 10 dkg
vaj 6 dkg
tojás 3 db
narancshéj 1 narancsból nyert
rum 1 ek
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ml