Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piccolo

Piccolo
Piccolo
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, kiadós és finom Váncza-féle linzer.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg zsír /vaj/margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg olvasztott csoki

ajánlat

Akkor a legomlósabb, ha zsírral készítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a cukrot, a sütőport, és belemorzsoljuk a zsiradékot. A tojásokkal összegyúrjuk, kisodorjuk fél centi vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsütjük.
  3. Ha kihűltek a korongok, tetejüket olvasztott csokival díszítjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 474
elküldve: 3
receptkönyvben: 333
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zsírral készült vaníliás korongok csokiöntettel, vaníliás-csokis keksz

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

defzz
defzz / defzz Tue, 2015-05-05 17:29

rozslisztet lehet bele tenni úgy hogy fele arányban finomliszt fele arányban rozsliszt??

almamag
almamag Fri, 2011-11-11 10:40

Na, engem is nagyon zavar a tetején a bögre! Nem látszik az eleje a leírásnak. Nem tudták volna lentebb, fentebb, bárhova tenni???????? Az előkészület, a sütés is belecsüng a recept végébe. Nem ellenőrzi senki? Vagy csak engem zavar????

Csacska macska
Csacska macska Fri, 2011-11-11 11:16

Szerintem a böngésződdel van a baj. Persze erre a nosaltysoknak is figyelni kéne, akik csinálják.

almamag
almamag Fri, 2011-11-11 11:46

Szia Csacska macska! Köszönöm szépen,hogy gyorsan reagáltál a problémámra. Igazad volt! Már telepítettem egy másik böngészőt. Így minden rendben van. :-) További szép napot neked!

comite
comite / comite Tue, 2011-10-18 14:36

Megsütöttem! Isteni omlós, puha édes kis korongocskák lettek. Bár a tésztával bajlódtam, nagyon szakadt, de 4 gombócot csináltam és azokat nyújtottam. De ez a kicsi kellemetlenség megérte. Sokszor fogom csinálni, mert gyors és finom. Köszönöm a receptet!

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-10-19 08:40

Ha nagyon ragad a tészta, lehet még egy kis lisztet belegyúrni, de örülök, hogy ízlett!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2011-10-06 04:44

Jo kis alap linzer-recept! Meg tudnad irni, legyszi, hogy mennyi liszt kell hozza, mert nem latszik, pont eltakarja a szamot egy hulye abra! Annyira idegesit ez az uj formatum!! Koszi szepen.