Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes, cukkinis vagdalt

Petrezselymes, cukkinis vagdalt
Petrezselymes, cukkinis vagdalt
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lereszelt cukkini szaftossá teszi a darált húst, a petrezselyem pedig különleges aromát biztosít a vagdaltnak. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bő forró olajat mindenki a saját serpenyőjéhez mérje, mert edényfüggő! Az általam megadott sütőzsiradék az én duplateflonozású edényemhez van kimérve és megadva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit mosás után héjastul lereszeljük. Félretesszük.
  2. A darált húsba tesszük a tojást, a sót, borsot, zsemlemorzsát és a finomra aprított petrezselymet. Ez idő alatt (kb. 10 perc) a reszelt cukkini levet enged, amit jól kinyomkodunk. Aztán cukkinit a húshoz tesszük. Kézzel egynemű masszává dolgozzuk össze. Félretesszük legalább egy órára.
  3. A masszából kanál segítségével ízlésünknek megfelelő húspogácsákat készítünk, amit bő, forró olajban szép ropogósra sütünk.
  4. Langyosan, tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 451
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos lepényke, húsos cukkilepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
darált sertéshús 50 dkg
cukkini 20 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.6 dl