Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestos csirke pennével

Pestos csirke pennével
Pestos csirke pennével
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma valami könnyebb, különlegesebb ételre vágytam, mégis az egyszerűség határán belül maradva. Találtam egy üveg pestot, így egyből világossá vált, hogy ma pestos kaja kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin a csirkét sózva, borsozva megpirítunk.
  2. Forralunk vizet a pennének.
  3. Amíg fő a tészta, a pirított csirkemellhez (lehet csontozott csirkecomb is) adjuk a pestot, majd azzal együtt hagyjuk kicsit rottyanni, és utána hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Ha nem lett elég sűrű a pestos-tejszínes szósz, egy kevés liszttel segíthetünk rajta.
  5. A megfőtt, leszűrt tésztát a csirkéhez öntjük, alaposan elkeverjük, és reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroKoli

Mióta szakács: 2017.10.14.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés pesto, pesto pennével, csirkés penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
pesto 190 g
főzőtejszín 250 ml
penne 250 g
1 csipet
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
csirkemell filé 1 db