r
Nosalty Logó

Patkókalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Patkókalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 823 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11927.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    531 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    8144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1324.2 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 8236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Beletesszük a kétféle lisztet a robotgép táljába. Hozzátesszük a cukrot, a sót és a tej felét.
  2. Az 1 dl tejben és pici cukorral felfuttatott élesztőt. (az 5 dl-ből vesszük el), olvasztott vajat. Elkezdjük keverni a gép dagasztáshoz való lapátkájával.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet addig, míg lágy, szép sima tésztát nem kapunk. Ha kevés lenne a tej, még öntünk hozzá egy kicsit.
  4. Kivesszük a keverőtálból, és egy nagy tálba beletesszük, amiben a duplájára kelhet meleg helyen (pl. napon) fél óra-40 perc (télen kályha teteje). De lehet légkeveréses sütőben is keleszteni, a legkisebb hőfokon 5 percre előmelegítjük, és elzárjuk.
  5. Ha megkelt, három egyenlő részre osztjuk, és hosszúkás rudakat sodrunk belőle, amiket összefonunk. (Én mérlegre szoktam tenni a rúdnak valókat, és hol ebből, hol abból csípek le, hogy egyforma legyen.)
  6. Miután összefontuk, egy szögletes tepsibe tesszük patkó alakban. A közepébe egy hőálló bögrét teszünk, hogy ne süljön össze. Még egyszer a duplájára kelesztjük (fél óra ,40 perc újra).
  7. Ha megkelt, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és enyhén megszórjuk kristálycukorral.
  8. Előmelegített sütőben sütjük. (Az én sütőm extra gyorsan süt, nekem kb. 20 perc alatt megsült, de ez más sütőben több lehet.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3053
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Vajjal, finom házilag főzött narancslekvárral (azt is megírom hamarosan), vagy Húsvétkor sonkával, sajttal, tojással mennyei. Persze bármi más lekvár is tökéletes, csak az én férjem kedvence a narancslekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most Húsvétra kerestem kalácsreceptet, és többől gyúrtam Őt! Véletlenül dupla adag vajat tettem bele. Hát nem ártott neki :). Nagyon nagy sikere lett. Így ezentúl is dupla adag vajjal fogom csinálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek