Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patisszon vajon párolva

Patisszon vajon párolva
Patisszon vajon párolva
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a semleges ízű patisszont, de rántani már unjuk, meg macerás is. Ezért köretként próbáltam ki. Ha lehet, válasszunk még fiatal darabokat, azokat könnyebb hámozni. Idősebb példányoknál csak akkor próbálkozzunk, ha mint durva férfiállat, rendelkezünk macsétével és láncfűrésszel. Először érdemes centi széles darabokra szeletelni, és utána a szeleteket zöldségpucolóval hámozni. A magját is dobjuk ki. Mérésem szerint 1 kg patisszonból kb. 700 g tisztított árú lesz. A patisszon semleges ízű, magyarán semmilyen íze nincs, ezért agresszíven fűszerezzük, mindegy mivel, de tegyünk rá sokat. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a párolási idő összesen 8, azaz nyolc perc volt, tehát igen gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

Előkészítés

Párolás

ajánlat

Semleges ízű köret csirkeételekhez, főtt tésztákhoz. Olcsó, gyorsan elkészül, kevés a szénhidráttartalma, ideális könnyű vacsorákhoz. Ha lehet, könnyű fehérbort vagy rozét igyunk hozzá, pl. sauvignon blanc, shiraz rose.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A patisszont tisztítjuk, hámozzuk, felkockázzuk, és 1 liter sós vízbe tesszük. Ott legalább két órát álljon, ha több, sebaj.

Párolás

  1. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a patisszonkockákat. Átpirítjuk, felöntjük a tejjel.
  2. Finomra vágjuk a rozmaringleveleket. Rászórjuk a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Figyeljünk rá, ha nem ősöreg a patisszon, gyorsan megpuhul, ne főzzük széjjel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt patisszon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

221
patisszon 700 g
40 g
vaj 40 g
tej 1 dl
kakukkfű 1 g
fehér bors 1 csipet
fokhagyma 14 g
rozmaring 1 szál