Patisszon vajon párolva
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészítés
Párolás
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Előkészítés
Párolás
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8051.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 7783 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 191 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4444 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16103.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 15566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 381.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 593 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8888 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1785.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 1726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés
- A patisszont tisztítjuk, hámozzuk, felkockázzuk, és 1 liter sós vízbe tesszük. Ott legalább két órát álljon, ha több, sebaj.
Párolás
- Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a patisszonkockákat. Átpirítjuk, felöntjük a tejjel.
- Finomra vágjuk a rozmaringleveleket. Rászórjuk a fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Figyeljünk rá, ha nem ősöreg a patisszon, gyorsan megpuhul, ne főzzük széjjel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5505
- Feltöltés dátuma: 2017. július 21.
Ajánló
Semleges ízű köret csirkeételekhez, főtt tésztákhoz. Olcsó, gyorsan elkészül, kevés a szénhidráttartalma, ideális könnyű vacsorákhoz. Ha lehet, könnyű fehérbort vagy rozét igyunk hozzá, pl. sauvignon blanc, shiraz rose.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretem a semleges ízű patisszont, de rántani már unjuk, meg macerás is. Ezért köretként próbáltam ki. Ha lehet, válasszunk még fiatal darabokat, azokat könnyebb hámozni. Idősebb példányoknál csak akkor próbálkozzunk, ha mint durva férfiállat, rendelkezünk macsétével és láncfűrésszel. Először érdemes centi széles darabokra szeletelni, és utána a szeleteket zöldségpucolóval hámozni. A magját is dobjuk ki. Mérésem szerint 1 kg patisszonból kb. 700 g tisztított árú lesz. A patisszon semleges ízű, magyarán semmilyen íze nincs, ezért agresszíven fűszerezzük, mindegy mivel, de tegyünk rá sokat. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a párolási idő összesen 8, azaz nyolc perc volt, tehát igen gyorsan elkészíthető.