r
Nosalty Logó

Párolt lilakáposzta

Vicikó
Párolt lilakáposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

336
Kalória
1.9g
Fehérje
24.2g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
148.4g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5360 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 2016 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
  2. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk!
  3. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
  4. Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
  5. Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
  6. Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
  7. Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ahogy a leírásban is írtam, nem kell besózni, kinyomkodni a káposztát mielőtt főznénk. A tapasztalatom alapján sokkal ízesebb, szaftosabb marad így, és majd csak az ételben ereszti ki a levét, amit egyébként, mint sóslé kiöntenénk.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek