Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parizer krém

Parizer krém
Parizer krém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vendégek jönnek hozzánk, és nem tartok nagy sütés-főzést, akkor óriáskiflit vágok 1,5 cm-es szeletekre, és ezzel kenem meg. Nagyon kapós szokott lenni. Sajnos már ki tudja, hogy miből készül a parizer, a legtöbb olyan rossz ízű, hogy ehetetlen. Gyerekkoromban nagyon finom íze volt, és most ahhoz leginkább a mangalica parizer hasonlít, az elég drága is, így azt meg merem néha-napján venni. Ha magunknak csinálom, akkor ketten egy vacsora alkalmával az egészet elfogyasztjuk. :) Magában is meg tudok enni egy csomót, és persze ha elkészül, akkor az első falatok nem jutnak el a hűtőig... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal a legfinomabb. Ha nyáron csináljuk, akkor meg idényzöldséget szeletelünk a krémmel megkent kenyérszeletünkre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A parizert nagyon apróra felkockázzuk, akinek van húsdarálója, az le is darálhatja. A hagymát is nagyon apróra kockázzuk.
  2. Az apróra vágott parizert, a felaprózott hagymát és az összes többi hozzávalót egy tálban villával összetörjük vagy összekeverjük.
  3. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 957
elküldve: 1
receptkönyvben: 241
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

párizsi krém, szendvicskrém párizsiból

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leilalinda
leilalinda / leilalinda Mon, 2012-03-12 15:50

Már jó pár hónapja,hogy kipróbáltam,de azóta minden héten legalább egyszer ez a vacsi! Isteni finom!!! :)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Mon, 2012-03-12 19:56

Húú! Azigen!!! :) Ennek nagyon örülök. Még én sem eszem ilyen sűrűn, pedig nálunk is sokszor van terítéken. :)

leilalinda
leilalinda / leilalinda Tue, 2012-03-13 16:15

:-)))) Bizony! Ja, és én-mivel nincs húsdarálóm- sajtreszelővel szoktam lereszelni a parizert,így már eleve krémes állagú lesz. Most is van a hűtőben :P

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2012-03-14 13:40

:D
Legutóbb én is a nagylyukú sajtreszelőn reszeltem le a parizert és tényleg nagyon jó lett, de így nem lett olyan krémes. Gondolom, hogy Te akkor a kislyukún reszeled. Most is jó étvágyat hozzá! :)

palice
palice / palice Thu, 2012-02-16 19:12

Szia WhiteMagic!
Hat ez nagyon-nagyon finom volt! Elmentve orokre! :)
Koszonom a receptet.
Udv.Alice.

nemgabi
nemgabi / nemgabi Thu, 2012-01-26 20:22

Tegnap este elkészítettem vacsorára. Sajnos mangalica párizsit nem kaptam, így én Sága füstölt sertéspárizsiból csináltam, ami azért nem a legolcsóbb kategória. Szerintem ebből is finom lett! Azért továbbra is izgat a mangalica parizer, próbálok utánajárni, hátha kapok itt nálunk valahol. Kíváncsi vagyok a különbségre.
Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Fri, 2012-01-27 08:52

Szia! Nagyon szívesen, örülök, hogy neked is bevált. Remélem, hogy sikerül mangalicapárizsit találni.
Üdv, WM

Ilonka57
Ilonka57 Mon, 2012-01-23 18:13

Az este megcsináltam, ma elfogyott. Szendvicskrém imádó vagyok. Én COOP-os füstölt párizsival készítettem, amit egyszerűen lereszeltem (a sajtreszelőnél 1-el nagyobb lyukún!). Tetejére paprika karikákat raktam. Nagyon ízlett a családnak! Köszi a receptet!

suvkat
suvkat Thu, 2011-09-22 06:16

Az is 400 valamennyi, amit én veszek :) Mivel nem drága, talán egy próbát megér.

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2011-09-21 12:02

Szia Suvkat!

Köszi szépen pontos nevet. Megnéztem nálunk (Váctól és Pécstől nagyon messze lakom) a coop-ba és ott csak vmiféle Kunsági volt, de 400-valamennyibe került, ami szója- és gluténmentes. De ez túl olcsó egy kicsit... Vagy nem is tudom. Lehet, hogy a nagyon drága sem jobb...
Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv, WM

suvkat
suvkat Sun, 2011-09-18 19:16

Efef Baromfipárizsi szója- glutén- és laktózmentes
Ennyi van ráírva. Nagy áruházláncokban még nem láttam. Általában Vácon veszem, vagy a szomszéd faluban. Ezért gondolom, hogy inkább közepes méretű boltokban érdemes keresni.
Forgalmazója: Efef Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft Pécs
Remélem, tudtam segíteni :)

wadmacs
wadmacs / wadmacs Sun, 2012-01-22 15:48

minden CBA áruházba kapható efef párizsi-baromfi és sertés húsból készült is.

suvkat
suvkat Sun, 2011-09-18 08:03

Sajnos tényleg borzalmasak tudnak lenni a párizsik, és méregdrágák. Én pár éve találtam egyet, ami a kedvencünk lett, ez a szója-és gluténmentes párizsi. Nem hangzik túl jól, de szerintem nagyon finom, az állaga is jó, és csak 400-450Ft 1kg. Bár csak 0.5-1kg-s kiszerelésben kapható, és nem is bontják meg sehol, de még felbontva is sokáig eláll. Egy próbát megér :)

281
párizsi 20 dkg
tejföl 2 ek
vajkrém 125 g
mustár 2 kk
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint