r
Nosalty Logó

Paraj mentő kalapok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Paraj mentő kalapok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4612 micro
Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    6901 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13836 micro
Összesen 521 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1919 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Elkészítés

a gomba sütéséhez

  1. A gombákat kívülről letörölgetjük egy nedves papír törölközővel vagy konyharuhával. A spórát kávéskanállal óvatosan ki lehet kapirgálni a belsejéből, de ha nem vagyunk annyira finnyásak, akkor maradhat.
  2. Vékonyan kenjünk ki egy lapos tepsit, rakjuk rá a kalapokat, sózzuk, borsozzuk.
  3. Forró sütőbe tolva 20 percig sütjük.

a töltelékhez

  1. Amíg a gomba sül, elkészítjük a tölteléket. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés lenne, valamilyen zsiradékkal pótoljuk.
  2. Pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát benne, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikákat. Ha nem szeretnénk túl csípősre, akkor a jalapeno ereit vágjuk ki, és a magja is mehet a kukába. Az én gombámnak volt kicsi szára is, azt is felaprítottam, és beleraktam.
  3. Keverjük hozzá a főzelék maradékot, végül a felaprított főtt tojásokat, melegítsük össze.
  4. Vegyük ki a gombafejeket, óvatosan öntsük le a bennük összegyűlt levet. Osszuk el a tölteléket egyenlően, szórjuk meg a reszelt mozzarellával.
  5. Toljuk vissza a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 635
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk a parajfőzelékből mindig megmarad egy ilyen hihetetlen kicsi mennyiség, ami nem elég egy adagnak, kidobni meg sok. Ezt sütöttem ki belőle, és így még a főtt tojás meg a krumpliköret is megmenekült.

Hozzávalók

a gomba sütéséhez

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek