Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomsaláta feta sajttal

Paradicsomsaláta feta sajttal
Paradicsomsaláta feta sajttal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az őszi piac hangulatát. Egy néni árulta a mini parit...előtte láttam pár salátareceptet...ez lett belőle a család örömére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kétféle hagymát, a lilahagymát kockára, a vöröhagymát karikára vágjuk, besózzuk, hogy puhuljon, állni hagyjuk.
  2. A megmosott paradicsomot éles késsel felkarikázzuk.
  3. Ízlés szerint elkészítjük a salátalevet, kevés olajat teszünk hozzá (lehetőleg olívát, de én napraforgó olajjal szoktam, az is jó, kb. 1 ek elég bele).
  4. Felkockázzuk a feta sajtot.
  5. Rétegenként lerakjuk a paradicsomot és a lilahagymát, a tetejére paradicsom kerüljön.
  6. Megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával és a zöldfűszerrel. (Pl. az egyik német élelmiszerlánc üzletében lehet kapni fagyasztott zöldfűszer-keveréket, én a mediterrán változatot használtam.)
  7. Leöntjük az enyhén cukros, olajos salátalével, ebbe só már nem kell, a hagyma elég hozzá.
  8. A tetejét feta sajttal és az apró koktélparadicsommal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 678
elküldve: 2
receptkönyvben: 216
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

zizi59

Mióta szakács: 2011.09.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fetás paradicsomsaláta, hagymás-feta sajtos paradicsomsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

139
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
feta sajt 10 dkg
koktélparadicsom 15 db
ecet 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl
olívaolaj 1 ek
zöldfűszer 2 kávéskanál