Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-olajbogyós csirke

Paradicsomos-olajbogyós csirke
Paradicsomos-olajbogyós csirke
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis comb a frigóban, és valamit kezdeni szerettem volna vele. Akkor találtam ezt a csodás receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen főtt tésztával is nagyon finom! De kenyérrel, bagettel is tökéletes, mellé egy kis savanyúsággal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, majd körbesütjük benne a szétbontott csirkedarabokat (a combját alsó és felső combra bontva, a mellét hosszában a mellcsontnál kettévágva).
  2. Az elősütött húst kiemeljük, félretesszük, majd a zsiradékon üvegesre sütjük a finomra aprított hagymát.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és az oregánót, felöntjük a paradicsommal, húslevessel vagy vízzel, beletesszük  a csirkét, olajbogyót, sózzuk, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke puha lesz, a húsa omlós.
  4. Végül fedő nélkül addig főzzük nagyobb lángon, amíg a szaft el nem éri a kívánt sűrűséget.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 569
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomszaftos csirke, olajbogyós-paradicsomos csirkedarabok, olívabogyós-paradicsomos csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aval
Aval / Aval Wed, 2013-04-17 19:08

wow! Ezt meg kell csinálni! Csak én fekete olivabogyóval fogom csinálni, mert azt jobban szeretem. De ez fantasztikus lehet! :)

450
csirkecomb 2 db
csirkemell (csontos) 1 db
fehér hagyma 1 nagy fej
paradicsomlé 2 dl
csirke alaplé 2 dl
zöld olajbogyó 15 dkg
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 1 tk
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek
oregánó 1 teáskanál