Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves Glaser konyhájából

Paradicsomleves Glaser konyhájából
Paradicsomleves Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálaljuk kevés tejszínnel meglocsolva, és apróra vágott zöld fűszerekkel (oregánó, kakukkfű, bazsalikom). Ízesíthetjük chilivel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, durva darabokra vágjuk. A sárgarépát és gyömbért megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a kétféle hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, sárgarépát és a gyömbért. Felöntjük a vízzel, felfőzzük.
  3. Hozzáadjuk a sűrített és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 30 percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről. Botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyömbéres paradicsomleves, sárgarépás paradicsomleves, paradicsomleves másképpen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

140
paradicsom 800 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
gyömbér 25 g
vaj 1.5 ek
konzerv paradicsom 400 g
sűrített paradicsom 1 ek
víz 300 ml
cukor 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint