adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
623
Kalória
14.7g
Fehérje
148.2g
Szénhidrát
3.3g
Zsír
3240.4g
Víz
-
Koleszterin
20g
Élelmi rost
127g
Cukor
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1667g paradicsom300 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
0g só0 kcal
-
1667g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
623
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g paradicsom1800 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
0g só0 kcal
-
10000g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3735
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
48.8g paradicsom9 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
48.8g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
18
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 3240.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1683 micro
-
β-karotin 7483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 42883 micro
-
Lut-zea 2050 micro
Összesen
623
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5876.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 1200 mg
-
Foszfor 2400 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrát
-
Összesen 888.9 g
-
Cukor 762 mg
-
Élelmi rost 120 mg
Víz
-
Összesen 19442.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4200 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1370 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 790 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1500 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10100 micro
-
β-karotin 44900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 257300 micro
-
Lut-zea 12300 micro
Összesen
3735
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 94.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1255 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
18
kcal
Elkészítés
- A paradicsomokat jól mossuk meg. Negyedeljük, és fazékba tesszük, a vizet ráöntjük.
- Felfőzzük, amíg rotyogni kezd. Ekkor beletesszük a cukrot és a sót. Még fél órát hagyjuk főni.
- Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Leturmixoljuk. Előtte nem kell sem magvalni, sem héjazni. Utána leszűrjük.
- Az így kapott levet újból felforraljuk. Hozzáadunk 2 kk nátrium benzoátot.
- Az üvegeket alaposan mossuk ki és szárítsuk ki, mielőtt beleöntjük az ivólevet. Forrón öntsük az üvegbe. Zárjuk le. Ebből a mennyiségből 20 liter ivólé lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 60 p
Ivólé, amit frissítőként fogyasszunk nyáron.