Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomlé házilag készítve Marika konyhájából

Paradicsomlé házilag készítve Marika konyhájából
Paradicsomlé házilag készítve Marika konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ivólé, amit frissítőként fogyasszunk nyáron.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jobb, mint a bolti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat jól mossuk meg. Negyedeljük, és fazékba tesszük, a vizet ráöntjük.
  2. Felfőzzük, amíg rotyogni kezd. Ekkor beletesszük a cukrot és a sót. Még fél órát hagyjuk főni.
  3. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Leturmixoljuk. Előtte nem kell sem magvalni, sem héjazni. Utána leszűrjük.
  4. Az így kapott levet újból felforraljuk. Hozzáadunk 2 kk nátrium benzoátot.
  5. Az üvegeket alaposan mossuk ki és szárítsuk ki, mielőtt beleöntjük az ivólevet. Forrón öntsük az üvegbe. Zárjuk le. Ebből a mennyiségből 20 liter ivólé lesz.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 272
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

by Marika

Mióta szakács: 2015.03.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ivólé, paradicsomlé, paradicsom ivólé házilag

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ednapipi
edna / ednapipi Mon, 2016-07-25 22:00

nagyon kevés volt a "dobó" rész, könnyű is volt megcsinálni, nem lett a teljes konyha paradicsomfoltos, legközelebb is így fogom csinálni. mondjuk én 2 kilóval mentem, nem hígítottam 1/1re, csak fele vízzel, de nagyon fincsi lett :) mivel nem akarom elrakni sokáig, nem is tettem bele semmilyen tartósítót, a 3.5 liter ment a hűtőbe. pár nap alatt úgyis elfogy :)) köszönöm a receptet, megmentetted a napom ;)

andebo
andebo Wed, 2015-05-13 11:29

Marika! Mekkora szűrőn szűröd a végén, mag egyáltalán nem megy át???

623
paradicsom 10 kg
cukor 0.5 kg
0 ízlés szerint
víz 10 l
nátrium-benzoát 2 kk