Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr paradicsomlé Andi konyhájából

Natúr paradicsomlé Andi konyhájából
Natúr paradicsomlé Andi konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg, rengeteg paradicsom van a kertben, és az első beérett termésekből készült a paradicsomlé. A biztonság kedvéért tettem bele tartósítószert, bár én sem vagyok túlzottan oda érte. Ebből a mennyiségből a végére nem egész 3 liter lé lett, ami nekünk jó hosszú ideig elég lesz.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Akár főzéshez, akár sütéshez is felhasználható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
  3. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
  4. A levet visszatesszük főni kb. fél órára (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
  5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 158
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomlé házilag, házi készítésű paradicsomszósz, házi paradicsomlé tartósítószerrel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kutyuska
kutyuska Sat, 2012-09-01 11:08

Én épp ma csináltam,de jóval egyszerűbben.Egy nagy edényben összevágtam a paradicsomot héjastól. Botmixerrel szétnyomtam.Teljesen folyós lett.Biztonság kedvéért nagy lukú szűrőn leszűrtem.Szinte alig maradt a szűrőn valami.Feltettem forrni.Max.5 perc volt teljes forrásban.Gyorsan beletettem üvegbe színűltig.Rátettem celofánt ás lezártam az üvegeket.Majd fejtetőre fordítottam és így hagytam kb.10 percig.Utána vittem meleg párnák,takarók közé alukálni.Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a módszert,mert nagyon gyors,benne marad a vitamin és nincs benne tartósítószer!!!!

ambrusmariann
Mariannka / ambrusmariann Tue, 2012-08-21 20:31

Sziasztok
Én is pont így csinálom, csak amikor már átpaszírozás után főzöm, teszek bele 2 szál zellerlevelet és 1 db paprikát félbevágva és 1 db vöröshagymát. Majd amikor üvegekbe rakom kiveszem belőle ezeket. Nagyon finom, pikáns íze lesz tőlük.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-08-22 15:01

Szia,
Biztos fincsi lehet :-)
Köszi, hogy megosztottad, egyszer én is kipróbálom ;-)
Szép napot!
Üdv, Andi

csele.regina
csele.regina Sat, 2012-08-11 19:46

Én ugyanígy készítem, csak az 1. pont után passzírozom, aztán főzöm.
ildike.ecser

72
paradicsom 4 kg
nátrium-benzoát 2 kk