Nosalty Logó

Natúr paradicsomlé Andi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Natúr paradicsomlé Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 72 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4040 micro
  • β-karotin
    17960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    102920 micro
  • Lut-zea
    4920 micro
Összesen 720 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2568 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 18 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
  3. Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
  4. A levet visszatesszük főni kb. fél órára (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
  5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 54529
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Akár főzéshez, akár sütéshez is felhasználható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Rengeteg, rengeteg paradicsom van a kertben, és az első beérett termésekből készült a paradicsomlé. A biztonság kedvéért tettem bele tartósítószert, bár én sem vagyok túlzottan oda érte. Ebből a mennyiségből a végére nem egész 3 liter lé lett, ami nekünk jó hosszú ideig elég lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én ugyanígy készítem, csak az 1. pont után passzírozom, aztán f?zöm. ildike.ecser

Andi80_

:-)

Éva-Anyóca

Ügyes vagy! :-o

Andi80_

Köszönöm :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok Én is pont így csinálom, csak amikor már átpaszírozás után f?zöm, teszek bele 2 szál zellerlevelet és 1 db paprikát félbevágva és 1 db vöröshagymát. Majd amikor üvegekbe rakom kiveszem bel?le ezeket. Nagyon finom, pikáns íze lesz t?lük.

Andi80_

Szia, Biztos fincsi lehet :-) Köszi, hogy megosztottad, egyszer én is kipróbálom ;-) Szép napot! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Én épp ma csináltam,de jóval egyszer?bben.Egy nagy edényben összevágtam a paradicsomot héjastól. Botmixerrel szétnyomtam.Teljesen folyós lett.Biztonság kedvéért nagy lukú sz?r?n lesz?rtem.Szinte alig maradt a sz?r?n valami.Feltettem forrni.Max.5 perc volt teljes forrásban.Gyorsan beletettem üvegbe szín?ltig.Rátettem celofánt ás lezártam az üvegeket.Majd fejtet?re fordítottam és így hagytam kb.10 percig.Utána vittem meleg párnák,takarók közé alukálni.Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a módszert,mert nagyon gyors,benne marad a vitamin és nincs benne tartósítószer!!!!

Andi80_

Köszi, hogy megosztottad :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.