Nosalty Logó

Paprikás krumpli kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Paprikás krumpli kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3375.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
  4. Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 893
  • 7 napos nézettség: 6430
  • Össznézettség: 867720
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora. Finom savanyúságot adhatunk hozzá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

És hova t?nt bel?le a krumpli?? :-D

Vicikó

:-))) Ez tényleg jóóó!!! Köszi, persze kell bele krumpli is:-D Mindjárt kijavítom.... Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Huh nagyon guszta!

Tarackos

A paprikás krumplit olíva olajjal készíteni az kb.olyan mintha egy mediterrán salátát libazsírral készítenél.Senkinek nem ajánlom és akkor még nem beszéltem arról,hogy hol a köménymag?

Vicikó

Kedves Tarackos! Én pedig ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy senki sem fog csalódni! Még Neked is!!! Egyébként, mint biztos tudod Te is, rengetegféle, és íz? olivaolaj létezik, és van olyan ami nem zavarja ennek " magyaros ételnek " az ízvilágát sem. És azt is biztos tudod, hogy egy magára valamit adó olasz háziasszony rá sem néz az olivaolajon kívül semmi másra, és azzal is el tudják évezredek óta készíteni az összes, akár húsételüket is. Bizony nagyon finoman. Még az olajban sült édes tésztákat, sütiket is ebben sütik, ami Neked már biztos egy ördögt?l való dolog lehet. Ezt csak az olivaolaj beillesztését illet?en írtam az ételek készítésénél. Viszont visszatérve a paprikás krumpli receptemhez, mint olvashattad, nem szalonna sütéssel indult, akkor természetesen én sem keverednék bele az olivaolajos dologba. És! Ha pl. nem teszünk bele semmiféle szalonna, kolbász, füstölt húsféleséget, akkor ez már egy zöldségétel, ami aztán már sehogysem zárja ki az olivaolaj használatát. A köménymagra pedig, van aki szereti, van aki nem. A mi kolbászunk pedig ízesen köményes, ezért továbbit nem teszek az ételbe. Viszlát! Vicikó

Törölt felhasználó

finom lett :)

Törölt felhasználó

Az olívaolaj nem való a paprikás krumpliba. Ha igen akkor reszelj rá egy kis parmezánt.

Vicikó

Megjegyzésedre Te is választ találhatsz egy a korábban Tarackosnak-nak írt válaszomban. Egyébként nem is tudom komolyan venni a hozzászólásod. Vicikó

Vicikó

Miért, ezek együtt járnak, mint a szerelmesek?

Törölt felhasználó

Persze, ez nála asszociációs kényszerképzet :-)

Törölt felhasználó

Nem egyezik az ízlésünk, nem hiszem, hogy a Te válaszod nekem elfogatható. A paprikás krumpliba nem teszünk olívaolajat!!! Ennyi.

Vicikó

A királyi többesed vonatkozzon a Te konyhádra, maradjunk ennyiben! Továbbá látszik, hogy a paprikás krumplit Te csak disznózsírral tudod elképzelni. Ezek szerint minden más zsiradék szentségtörésnek számít?! Egyébként ez nem az az oldal, ahol csak és kizárólag hagyományos módon elkészített ételek receptjeit lehet megtalálni. Ajánlom azért, ismerkedj meg az olivaolajak (és más olajok ) sokrét?ségével, miel?tt azt gondolod, hogy az oliva csak olaszos ételekbe való. Továbbá, ezen a portálon sem lenne hátrány egy kis jártasságot szerezned a modern magyar konyha új irányvonalai dolgában is, amely pl. pont így próbálja azon külföldiekkel is megszerettetni a jellegzetes magyar ételeinket, amit ?k sokszor egészségtelennek bélyegeznek meg. Els? megjegyzésedre reflektálva pedig, lehet, hogy jobban tudom annál, hogy mikor és mibe kell parmezánt tenni, mintsem hogy figyelembe vegyem gúnyos tanácsod! Részemr?l is ennyi!

21Vick79

Igen, jön a kajarend?rség és lecsuknak!

Törölt felhasználó

Ez pont olyan mint amikor valaki nagyon csinos akar lenni és a fekete köröm cip?höz csipkés, fehér zoknit húz. Nem illik oda. És ezt magyarázhatod több oldalon keresztül is.

Vicikó

Szánalmas vagy! :-))

csuricsibe78

Szerintem a mai modern konyha vilagaban megengedhetö az olivaolaj....en is mondhatom,hogy a paprikaskrumplit nem esszuk nokedkivel...megis lattam ilyen receptet.Ha nem tetszik a recept,akkor ird meg a velemenyed es talald ki a sajat izlesednek megfelelö paprikaskrumplit! En sok mindent keszitek olivaval,mivel egeszsegesebb es finomabb! De ahany ember,annyi velemeny!Ennyi!

Törölt felhasználó

Szoktam paprikás krumplit készíteni nokedlivel. Nem hiszem, hogy fél kiló kolbász után egészséges lenne az olíva olaj, de a paprikás krumpli nem is err?l szól. Teljesen felesleges a használata és a hozzá tartozó magyarázat. Sok ételt lehet készíteni olíva olajjal, de egy magyaros ételt ne koficoljunk össze. Nekem ez a véleményem. Ennyi

Törölt felhasználó

Te, miért koficolod össze nokedlivel. El?z? napról megmaradt? Vagy, szoktad csuszával is adott esetben össze kavatyolni?

Törölt felhasználó

Ne sértegessél!!

Törölt felhasználó

Vagy, ha mégis össze koficoljuk, akkor szórjunk rá parmezánt! Ennyi, ilyen egyszer?! Ha, ha, ha, ...............Igaz Ari? Ez nagyon jóóó :-)

Törölt felhasználó

Pontosan így van!

Vicikó

Szánalmas vagy! :-))

Törölt felhasználó

Te vagy a szánalmas kedves olívaolaj! Fogadd el a kritikát mert lesz még benne részed.

Törölt felhasználó

Némethari Ennyi! Te, szerintem szoktál túrós csuszát is, akár rizzsel "ennyi", ahogy elnézem a hozzászólásaidat.

Törölt felhasználó

Ne sértegessél, mert van véleményem.

Törölt felhasználó

Vicikó! Ne tör?dj az ilyen, magáért beszél? hozzászólásokkal (némethara). Az els? pillanatban látszik ki az illet?! Továbbá, azt sem veszi észre, hogy ? magyarázkodik, és Te csak válaszolsz. Az egész kötekedést kezdeményezi úgy, hogy nem is ellen?rizhet? mit tud egyáltalán összehozni a konyhájában. Ellentétben Veled, akinél itt olvasható és látható, hogy süt - f?z. A lényeg! Jók a receptjeid és szépek a róla készített felvételek is. Különben, ez utóbbi miatt döntöttem már sok ételed elkészítése mellett. Mind nagyon ízlett! Gratula!

Vicikó

Szia plútó55, köszönöm kedves hozzászólásod! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, fotóim, és annak még jobban, hogy ízlettek is az elkészítés után! A hozzászólásod els? részére inkább nem mondok semmit ;-), de köszi! További jó sütés-f?zést kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Pityókatokányt olajjal? Na ne...

Nand

Már csak azért is olivaolajjal készítettem, mert kíváncsi voltam a végeredményre... ;-) Szerintem tökéletes lett, a családnak is nagyon ízlett, és maga a tény, hogy olivaolajjal készült, nem is derült ki senki számára... :-DD

Vicikó

:-))))) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Nagyon jót röhögtem a hozzászólásokon :) Mindenesetre én is olajjal szoktam csinálni a paprikás krumplit, a zsírtól én rosszul vagyok... dehát ahány ház ugye... csak egyesek visszamaradottságból ezt nem képesek elfogadni, esetleg még holmi nokedlikkel is er?szakoskodnak :D Köszi Vici a receptet, nagyon jó!!! :) Orsi

Vicikó

Így visszaolvasva én is röhögök.... És nagyon szívesen, Orsi! :-) Vici

Törölt felhasználó

A nokedlit nem szóld le, mert igenis vannak olyan tájegységek, ahol nokedlivel eszik. Ez nem er?szakoskodás, hanem hagyomány náluk. Én szeretem olajjal, zsírral, nokedlivel és nokedli nélkül is. De szeretem füstölt kolbásszal és Debrecenivel is. De én sokszor csinálom úgy, hogy egy kevés szalonnát kockázok fel. kisütöm és annak a zsírján dinsztelem meg a hagymát

melodyera

2 nap alatt most készítettem el másodszor. Isteni a recept: egyszer? de nagyszer?. Ami a kommenteket illeti... ha nekem nem tetszik egy recept nem kötözködöm, egyszer?en tovább lapozok amíg meg nem találom a nekem valót. Olívaolaj? Én sima olajjal készítem és elégedett az egész család. Kömény? Ki hogy szereti. Nem értem az ilyen hozzászólásokat. Én személy szerint hálás vagyok a receptér! Köszönöm!!!

Vicikó

Nagyon szívesen Neked is, kedves melodyera! Igen, ízlések és pofonok...., és mi emberek nem is vagyunk egyformák, ett?l ilyen szép színes a világ!:-))) A lényeg, örülök, hogy ízlik a paprikás krumplid! :-) Üdv:-) Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek