Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta málnaöntettel

Panna cotta málnaöntettel
Panna cotta málnaöntettel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a desszert nagyon könnyen elkészíthető, viszont nagyon finom!!! Az öntethez bármilyen más kéznél lévő gyümölcsöt is felhasználhatunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt egy fazékba öntjük, és lassú lángon főzni kezdjük.
  2. A vanília rúdat hosszában felvágjuk, és a belsejét belekaparjuk az elegybe, majd a rúdat is belehelyezzük. 
  3. Miután felforrt, kivesszük a vanília rúdat, majd a zselatin lapokkal és a kristálycukorral elkeverjük. 
  4. Folyamatos keverés mellett hűtjük, majd mikor már langyos, formákba, kelyhekbe öntjük.
  5. Egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben dermedni.
  6. Az öntethez a málnákat (lehet mirelit is) egy fazékba helyezzük, botmixerrel elkeverjük, majd mézzel vagy kristálycukorral ízlés szerint ízesítjük. Folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. 
  7. Tálalás előtt az öntetet is lehűtjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 889
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tanita

Mióta szakács: 2012.02.07.
7 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes krém málnaöntettel, málnaöntetes édes krém, édes krém vaníliával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
tej 1 dl
habtejszín 6 dl
cukor 10 dkg
vanília 1 db
lapzselatin 4 db
málna 50 dkg
méz 1 teáskanál
habtejszín 1 dl